Ned17102021

Posljednje izmjene02:03:33 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Obrazovanje OŠ IVANA RANGERA KAMENICA Planinarski izlet na Ravnu goru

OŠ IVANA RANGERA KAMENICA Planinarski izlet na Ravnu goru


Planinarski klub Ivanec organizirao je u subotu 12. lipnja 2021. godine izlet na Ravnu goru na kojem su sudjelovali mladi planinari iz OŠ Kamenica. U ovoj školskoj godini to je za njih bio prvi, ali i zadnji izlet.

Izlet je započeo u 9 sati u zaselku Galići. Nakon uvodnih riječi vodiča Tomislava Gotića i zajedničkog fotografiranja, u pratnji svojih roditelja, vodiča i voditeljice krenuli su planinarskom stazom prema Glažarevoj pećini. Na početku je bilo naporno zbog nedostatka kondicije, no vedar duh i pozitivna energija davali su dodatnu snagu. Kod Glažareve pećine sudionici su se kratko odmorili i okrijepili, a put su potom nastavili do Filićevog doma te planinarske kuće Pusti duh gdje ih je dočekao topli čaj. Uslijedio je odmor, igra, razgovor, uživanje u prirodi i lijepom vremenu. Oko 12:20 krenuli su prema polazištu i u 14 sati sigurno stigli na završnu točku izleta - zaselak Galići.
Dan zaštite planinske prirode Hrvatske i Svjetski dan okoliša nije mogao biti ljepše obilježen.

Mladi planinari vesele se novim stazama i izletima. Kako kaže D. Muir „Planine zovu i moram ići!“