Ned26092021

Posljednje izmjene10:55:46 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Obrazovanje PROSINAC U DJEČJEM VRTIĆU RUNOLIST S radošću iščekuju Božić

PROSINAC U DJEČJEM VRTIĆU RUNOLIST S radošću iščekuju Božić


Prosinac je u dječjem vrtiću Runolist protekao u veseloj atmosferi. Djeca su zajedno sa svojim odgojiteljicama kroz razne aktivnosti uz ples i pjesmu iščekivala najvažniji događaj u godini, Isusov rođendan.

Prvo su dočekala Sv. Nikolu koji je u vrtić došao 3. prosinca donijevši simbolične poklone za dobre mališane. Djeca su ga s veseljem iščekivala, a osmijesi na njihovim licima pokazali su koliko su bila zadovoljna dobivenim poklonima. Sveti Nikola je brzo prošao, a djeca su potom radosno iščekivala Božić. Svakodnevno su uz adventski kalendar s bombonima odbrojavala dane do Božića. Također su posijali pšenicu u vatu koju su zalijevali i svakodnevno pratili njezin rast. Izrađivali su i božićne čestitke za svoje roditelje te su, koristeći različite likovne tehnike, prikazivali svetu obitelj, bor, kuglice za bor, sobove, zvijezdu repaticu i anđele. Odgojiteljice su im čitale razne božićne priče te su se djeca na taj način upoznavala s božićnim običajima i simbolima. Kako bi u vrtiću prevladavao pravi božićni ugođaj, djeca su sa svojim odgojiteljicama napravila božićno selo, kamin od kartonskih kutija te su okitila božićno drvce. Također su pekli božićne kekse s kojima su se počastili na zajedničkom druženju. Kroz cijeli mjesec pripremali su božićne pjesme i recitacije za božićno druženje djece i odgojiteljica kojeg su roditelji mogli vidjeti preko snimki koje su im odgojiteljice poslale jer zbog loše epidemiološke situacije ne smiju ulaziti u prostor vrtića.

Osnivači dječjeg vrtića Runolist, odgojiteljice i djeca svima žele sretan i blagoslovljen Božić i uspješnu Novu godinu!