Pon18102021

Posljednje izmjene02:03:33 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Obrazovanje KNJIŽEVNI NATJEČAJ Pjesme kameničkih učenika u zborniku "Draga domača rieč 2017."

KNJIŽEVNI NATJEČAJ Pjesme kameničkih učenika u zborniku "Draga domača rieč 2017."


Pjesme troje učenika OŠ Ivan Rangera iz Kamenice ušle su u zbornik XXXVII. književnog natječaja "Draga domača rieč 2017."

Riječ je o natječaju kojeg uspješno priređuje Gradska knjižnica i čitaonica "Gustav Krklec" iz Ivanca, a na koj se ove godine odazvalo 130 autora s 207 radova. Manifestacija je to koja promiče, čuva i potiče kajkavštinu. Jednom godišnje postaje mjesto na kojem se može uroniti u čarobni svijet lirike malih i velikih pjesnika, ali i prilika za predstavljanje učeničkih potencijala.

U ovogodišnji zbornik ušle su tri pjesme učenika OŠ Ivana Rangera iz Kamenice: Ober legežar, pjesma učenika 6. razreda Ivana Grda; Znaš koj, pjesma učenice Lucije Rocek, također učenice 6. razreda te pjesma Nišče kak mati, učenika 5. razreda Martina Mačeka, koji je i svoju pjesmu pročitao pred publikom u punoj ivanečkoj dvorani.

Priredbu su svojim scenskim nastupom - igrokazom na lepoglavskom govoru „Z čipku po svietu“ uveličale učenice OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave Karlolina Držaić, Iva Dukarić i Karla
Mesec.