Sub23102021

Posljednje izmjene09:44:45 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Obrazovanje

DV LEPOGLAVA Obilježen Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje


U Dječjem vrtiću Lepoglava prigodnim je programom obilježen Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

DJEČJI TJEDAN Djeca u vrtićima i školama obilježila svoj dan


Dječji jedan, koji se obilježava od 4. do 10. listopada, obilježen je u Gradu Lepoglavi brojnim aktivnostima provedenima u dječjim vrtićima i osnovnim školama s gradskog područja.

DV RUNOLIST Obilježen Dan kruha


U Dječjem vrtiću Runolist 8. listopada obilježen je Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

OBRAZOVANJE Pješačenje na Ravnu goru


Planinarski klub Ivanec je 2. listopada za sekcije mladeži osnovnih škola iz Višnjice, Cvetlina i Kamenice, povodom Međunarodnog dana pješačenja, organizirao izlet – pješačenje na Ravnu goru.

OŠ ANTE STARČEVIĆA LEPOGLAVA Pješačenjem obilježili Olimpijski dan


OŠ Ante Starčevića obilježila je 10. rujna Olimpijski dan. Dan koji promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima obilježen je, kao i prethodnih godina, pješačenjem.

POČELA NOVA ŠKOLSKA GODINA Na području Grada Lepoglave u školu krenulo 540 osnovnoškolaca


Počela je nova školska godina. Na području Grada Lepoglave u školske je klupe 6. rujna, uz poštivanje epidemioloških mjera, sjelo 540 osnovnoškolaca od kojih 57 prvašića.

GLAZBENA ŠKOLA Jesenski upisni rok u predškolske programe i 1. razred osnovne glazbene škole za školsku godinu 2021./2022.. Mogućnost pohađanja osnovne glazbene škole u Lepoglavi


Glazbena škola u Varaždinu u jesenskom roku upisuje polaznike u predškolske programe i 1. razred osnovne glazbene škole za školsku godinu 2021./2022.

DAN DJČJEG VRTIĆA LEPOGLAVA (FOTO) Proslava u novouređenom vrtiću


"Iza nas je jedna po svemu drugačija godina. Počeli smo s radom u novouređenoj zgradi ljepotici te smo po prvi puta otvorili jasličku skupinu omogućivši upis djece s navršenom jednom godinom. Također po prvi puta, centralni je vrtić dobio svoju podružnicu i to u Višnjici.", poručila je ravnateljica Dječjeg vrtića Lepoglava Valentina Husnjak Ribić na prigodnoj svečanosti kojom je 16. lipnja proslavljen Dan Dječjeg vrtića Lepoglava.

OŠ IVANA RANGERA KAMENICA Planinarski izlet na Ravnu goru


Planinarski klub Ivanec organizirao je u subotu 12. lipnja 2021. godine izlet na Ravnu goru na kojem su sudjelovali mladi planinari iz OŠ Kamenica. U ovoj školskoj godini to je za njih bio prvi, ali i zadnji izlet.

OŠ ANTE STARČEVIĆA Radom do državnog natjecanja


Iako je ova školska godina neobična i izazovna, učenici OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave pokazali su marljivost i motiviranost za dodatnim radom. Svojom predanošću plasirali su se na državna natjecanja koja su zbog epidemioloških mjera održana u matičnim školama.

OBRAZOVANJE Lorena Škvarić državna je prvakinja


Lorena Škvarić
iz Lepoglave, učenica Srednje škole "Arboretum Opeka", osvojila je naslov državne prvakinje na državnom natjecanju strukovnih škola Worldskills Croatia. Lorena je naslov državne prvakinje osvojila u disciplini Cvjećarstvo.

OBRAZOVANJE Mladi planinari Osnovne škole Višnjica u planinarskom pohodu na Ham i Pokojec


Proteklu je sunčanu subotu 30 učenika, od petog do osmog razreda, OŠ Izidora Poljaka Višnjica odlučilo iskoristiti na najbolji mogući način – u prirodi i društvu.

OBRAZOVANJE Odlični nastupi mladih informatičara OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave na županijskom natjecanjuŽupanijsko natjecanje iz informatike - INFOKUP 2021


U Varaždinu je, uz sudejlovanje mladih informatičara iz OŠ Ante Starčevića, održano županijsko Natjecanje iz informatike – INFOKUP 2021 za učenike od petog do osmog razreda osnovne škole.

OBRAZOVANJE Jan Kuća prvi na županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika


OŠ Ante Starčevića Lepoglave i ove je godine bila domaćin županijskog natjecanja iz hrvatskog jezika za učenike sedmih i osmih razreda.

FAŠNIK (FOTO) Fašničko veselju u dječjim vrtićima

Fašnik je dan kojem se posebno vesele djeca. S toga ne čudi da je upravo na taj dan u dječjim vrtićima bilo itekako veselo. Vrtićki su mališani na trenutak postali likovi iz mašte, heroji iz crtanih filmova, princeze, vatrogasci, policajci,.... te su uz pjesmu i ples slavili fašnik u vrtićkom krugu kad već zbog trenutne epidemiološke situacije nisu mogli izaći na ulicu.

DJEČJI VRTIĆ RUNOLIST (FOTO) Obilježili Valentinovo


Obilježavajući Valentinovo, u Dječjem vrtiću Runolist sve je bilo u znaku srca, ljubavi, prijateljstva i veselja. Kroz razne aktivnosti sa svojim odgojiteljicama djeca su učila što je to ljubav i kakvi oblici ljubavi postoje. Čitale su se priče o prijateljstvu i obitelji, izrađivala srca i ptičice, čestitke u obliku srca, a veseloj atmosferi pridonijele su i pjesme o ljubavi.

PROSINAC U DJEČJEM VRTIĆU RUNOLIST S radošću iščekuju Božić


Prosinac je u dječjem vrtiću Runolist protekao u veseloj atmosferi. Djeca su zajedno sa svojim odgojiteljicama kroz razne aktivnosti uz ples i pjesmu iščekivala najvažniji događaj u godini, Isusov rođendan.

OŠ IVANA RANGERA KAMENICA Prigodan poštanski žig povodom 190. rođendana jedne od najstarijih osnovnih škola


Osnovna škola Ivana Rangera, Kamenica jedna je od najstarijih, a po mišljenju nekih povjesničara i najstarija škola na području Varaždinske županije u kojoj je davne 1830. godine započelo organizirano školstvo.
Obzirom da škola ove godine slavi 190. rođendan, zbog epidemioloških mjera mnoge se aktivnosti neće održati, no obavještavamo Vas da će 3. prosinca 2020. biti u uporabi prigodni poštanski žig .

DJEČJI VRTIĆ LEPOGAVA Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje


Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje i ove su godine obilježeni u Dječjem vrtiću Lepoglava. Po prvi su puta obilježeni u novouređenom objektu dječjeg vrtića, ali i u skladu s epidemiološkim mjerama zaštite od širenja virusa COVID-19. Stoga je prigodan program održan na otvorenom, ispred obnovljene zgrade dječjeg vrtića, nove gradske ljepotice u kojoj su se nakon jednogodišnjeg izbivanja zbog obnove, početkom nove obrazovne godine, vratili vrtićki mališani.

DJEČJI VRTIĆ RUNOLIST Dani kruha i zahvalnosti za plodove Zemlje


Ove godine su u Dječjem vrtiću Runolist ponovno obilježeni Dani kruha i dani zahvalnosti za plodove Zemlje, no zbog epidemiološke situacije vezane uz Covid-19 na nešto drugačiji način.

OBILJEŽEN DJEČJI TJEDAN "Pokažimo im da su važni"


Prvi puni tjedan u listopadu, već više od 30 godina pod motom „Ljubav djeci prije svega“, u brojnim se gradovima i općinama organizira Dječji tjedan za vrijeme čijeg se trajanja nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom nastoji skrenuti pozornost na položaj djece u društvu.