Sub27112021

Posljednje izmjene08:20:10 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Natječaji Podjela Siemensovih nagrada

Podjela Siemensovih nagrada

siemens

Siemensovo učeničko natjecanje „Create the Future – Gradovi budućnosti“ u kojemu su naši školarci OŠ "Ante Starčevića" iz Lepoglave projektom "VODENGRAD" osvojili 2. mjeto završeno je svečanom podjelom nagrada pobjedničkim timovima u kategoriji osnovnoškolskih i srednjoškolskih projekata.

Natjecanje je pokrenula tvrtka Siemens d.d. uz preporuku Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Cilj natjecanja bio je pokazati kako učenici osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj vide održivi razvoj i prevladavanje infrastrukturnih izazova hrvatskih gradova u budućnosti. Na natječaju su sudjelovali učenici viših razreda osnovnih i svih razreda srednjih škola grupirani u timove. Zadatak timova bio je da uz pomoć nastavnika mentora izrade multimedijsku prezentaciju (audio, video, flash, powerpoint, internetsku prezentaciju).

Ukupno je 133 rada pristiglo na natječaj „Create the Future – Gradovi budućnosti“. Drugo mjesto osvojila je naša škola s projektom „VODENGRAD“ koju su predstavljali Ivica Bračko, Stela Žuliček, Zvonimira Štefičar, Sebastian Hodalj i Damira Veseljak pod mentorskom palicom Valerije Večei-Funda i Jelene Portner-Pavićević.

Stručni žiri ocjenjivao je radove prema kriterijima inovativnost i originalnost prijedloga, povezanost s temom, kvaliteta ideje, korist i mogućnost provedbe ideje u praksi, metodologija, kreativnost te individualnost i mašta.

Žiriranje se odvijalo u dva kruga, a članovi žirija bili su Vesna Hrvoj-Šic, ravnateljica Uprave za srednje obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH, prof. dr. sc. Vedran Bilas s Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, grupa studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Ana Penović, glavna urednica časopisa Plan B i stručnjak za IT sektor, te stručna grupa Siemensa d.d.

U obje kategorije osnovnih i srednjih škola nagrade za tri najuspješnije škole su:
1. Novčana nagrada za kupnju elektroničke opreme u iznosu od 20.000 kn
2. Fujitsu Siemens prijenosno računalo
3. Digitalni fotoaparat Canon PowerShot A650IS.

Naši predstavnici izrazito su zadovoljni kako svojim odličnim uspjehom tako i dodijeljenom nagradom koju će iskoristiti za neki novi natječaj.

Siemens d.d.