Sub27112021

Posljednje izmjene08:20:10 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Natječaji Kreće obnova krovišta škole u Lepoglavi

Kreće obnova krovišta škole u Lepoglavi

skola-lepoglava

Dugoočekivana adaptacija i rekonstrukcija dijela škole u Lepoglavi uskoro će ugledati svijetlo dana. Preko programa EIP (Program za poduzetništvo i inovacije) Grad Lepoglava je 2008. godine potpisao ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, oko rekonstrukcije i adaptacije krovišta, stolarije i fasade na Osnovnoj školi Ante Starčevića u Lepoglavi. Izgleda da se radovi uskoro nastavljaju.

Namjera nam je da već početkom travnja ove godine, taj projekt uđe u fazu raspisivanja natječaja za izvođenje radova i to na temelju tri argumenta: Prvi je da smo već produžili građevinsku dozvolu kako nam ne bi drugi puta istekla. Drugi je da želimo izvođenje radova poklopiti sa školskim praznicima, jer su to ipak kompleksni radovi na krovištu, stolariji i fasadi te želimo pružiti maksimalnu sigurnost djeci prilikom izvođenja radova. Treći i najbitniji argument jest činjenica da je škola prekrivena starim salonitnim pločama čiji je sastavni dio azbest, a prilikom radova postoji potencijalna opasnost za djecu, što je požurnica da se natječaj čim prije raspiše. – objasnio je gradonačelnik, Marijan Škvarić.

Ugovor su potpisali na ukupan iznos od 2.700,000 kuna, a od toga Grad Lepoglava s Varaždinskom županijom osigurava svojih 10 posto.