Sub27112021

Posljednje izmjene08:20:10 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Natječaji Video: Radovi na školi idu punom parom

Video: Radovi na školi idu punom parom

obnova_skole3

Kako smo već pisali, u tijeku su dugo očekivani radovi na obnovi Osnovne škole Ante Starčevića u Lepoglavi. Riječ je o najvećoj investiciji od izgradnje zgrade 1961. godine koja je bila prijeko potrebna zbog derutne stolarije, oronule fasade i azbestnog krovišta. Lepoglavskim osnovnoškolcima ove su godine svjedodžbe i đačke knjižice podijeljene u školskom dvorištu. Zgrada njihove Osnovne škole Ante Starčevića prekrivena je skelama zbog građevinskih radova na njezinom preuređenju i adaptaciji.

Projekt je realiziran u sklopu EIB II programa, a vrijedan je milijun i tristo tisuća kuna, od čega čak osamdeset posto financira Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, a ostatak grad Lepoglava.

Školska zgrada izgrađena je prije četrdeset godina a sada će po prvi put biti obnovljena. Obnovu su svi čekali s nestrpljenjem jer zbog iznimno lošeg stanja zgrada nije bila sigurna za đake. Osim nove fasade, krovišta i stolarije, na školi će biti postavljene solarne ćelije za što su dobivena sredstva iz fonda energetske učinkovitosti. Projekt je na realizaciju čekao gotovo četiri godine od kada je bila izrađena kompletna projektna dokumentacija i predana u Ministarstvo.

Za škole na lepoglavskom području iz gradskog je proračuna za redovne i izvanškolske aktivnosti izdvojeno više od osamsto tisuća kuna godišnje, od čega najviše odlazi učeničkim zadrugama koje promiču tradicijske vrijednosti ovoga kraja. Osim toga, čak četrdeset tisuća kuna ove je godine izdvojeno za poticanje izvrsnosti u obliku novčanih nagrada za učenike i njihove mentore koji su postigli zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima.