Sub23102021

Posljednje izmjene09:44:45 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Inicijative

HUMANITARNA AKCIJA "OMILJENI CVIJET ANE RUKAVINE" Građani pokupovali sve tulipane za pomoć radu Zaklade"Ana Rukavina"


Socijaldemokratski forum žena SDP-a Lepoglava 6. je travnja proveo humanitarnu akciju ‘Omiljeni cvijet Ane Rukavine’ kojom se želi, prigodnom prodajom tulipana, omiljenog cvijeta Ane Rukavine, prikupiti financijska sredstva za pomoć radu Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica zaklade ‘Ana Rukavina’.

DJEČJI VRTIĆ Humanitarna akcija "Djeca – djeci"


Sanaciju i vraćanje života na poplavljena područja, građani s područja grada Lepoglave, koji su se uključili u brojne humanitarne akcije, prate znajući da su svojom humanošću pomogli tamošnjim žiteljima. Humanitarne akcije na području grada Lepoglave, uz Grad Lepoglavu, pokrenule su i brojne udruge i ustanove među kojima i Dječji vrtić Lepoglava, čija je akcija prošla pomalo nezapaženo.

INICIJATIVA Mještani i članovi MO Purga pokosili prostor oko kapele


I dok se sve češće mogu čuti negodovanja vezana za košnju trave na javnim površinama i privatnim parcelama koje nepokošene nagrđuju okoliš, neki su građani ne čekajući nekog trećeg da im uredi životni prostor, uzeli stvar, bolje rečeno vlastite flakserice, u svoje ruke, zasukali rukave i pokosili travu uredivši tako prostor u kojem žive.

HUMANITARNA POMOĆ Obustava prikupljanja pomoći u Lepoglavi


Iz Crvenog križa stigla je zamolba građanima da do daljnjeg više ne doniraju hranu, vodu i odjeću već sljedeće:
- tanjuri za jednokratnu upotrebu i pribor za jelo
- ručnici
- deterdženti za rublje
- sredstva za čišćenje i dezinfekciju
- baterijske lampe i ulošci za njih
- zaštitne maske
- sprejevi protiv komaraca
- metle
- četke
- gumene čizme
- gumene rukavice
- radničke rukavice
Pomoć se u Lepoglavi do daljnjeg neće sakupljati pa građani navedene potrepštine mogu donirati u drugim sabirnim centrima. Ukaže li se potreba, u Lepoglavi će se ponovno organizirati sakupljanje pomoći o čemu će građani biti obaviješteni.
 

LEPOGLAVA POMAŽE U drugoj pošiljci iz Lepoglave za poplavljena područja otišlo 2,3 tone pomoći. Bravo Lepoglava!


Iz Lepoglave je za stradale u poplavama otišla i druga pošiljka s ukupno 2,3 tone pomoći koju su donirali nesebični građani Lepoglave.

HUMANITARNO TRČANJE Trkači rekreativci skupili 800 kuna za školu u Gunji


Prikupljanju pomoći za područja stradala u poplavama priključila se i Udruga za sport i rekreaciju "Sport za sve" Lepoglava i trkači rekreativci koji su dolaskom na 6. kolo Cros lige i uplatom kotizacija sakupili 800 kuna pomoći. Prikupljen iznos USR Lepoglava uplatit će osnovnoj školi u Gunji.

SUSRET Mladi u zadnjim trenutcima slomili otpor političara


U zadnjim trenutcima utakmice u kojoj su, u okviru projekta "Youth Voice: We care", u Lepoglavi nogometno znanje odmjerili mladi i političari, pobjedu su odnijeli mladi rezultatom 5:4.

HUMANITARNA AKCIJA Pomoć za stradale u poplavama prikuplja se i u Višnjici

Akcija prikupljanja humanitarne pomoći za stradale u poplavama organizirana je i u Višnjici. Humanitarna pomoć se može, za vrijeme radnog vremena, donijeti u OŠ Izidora Poljaka Višnjica ili se u nekoj od višnjičkih trgovina može kupiti nešto od trajnih prehrambenih namirnica, voda, higijenske potrepštine,… te to ostaviti u sabirnim kutijama postavljenima u trgovinu za tu namjenu.

Odgođena akcija Zelena čistka

Zbog najavljenog lošeg vremena ekološka akcija Zelena čistka, koja se na području grada Lepoglave trebala održati 26. travnja, odgođena je.
Akcija će se održati u drugom terminu koji će biti dogovoren naknadno i o kojem će sudionici akcije biti obaviješteni na vrijeme.

DAN NARCISA Građani se uključili u borbu protiv raka dojke

Lepoglava je bila među brojnim hrvatskim gradovima u kojima je organizirana humanitarna akcija "Dan narcisa".
Volonterke Mammae kluba Varaždin, udruge žena oboljelih od bolesti dojke, na dvije su gradske lokacije prodavale buketiće narcisa koje su građani Lepoglave rado kupovali doniravši tako sredstva za kupnju aparata za intraoperativno zračenje ujedno dajući potporu donošenju nacionalnog programa za liječenje u specijaliziranim centrima.

Mališani iz Dječjeg vrtića Runolist u akciji "Solidarnost na djelu" prikupili 100 kg hrane pomoći, pravne osobe donirale tek 450 kuna


Mališani iz Dječeg vrtića Runolist u Žarovnici pokazali su što je to solidarnost na djelu. Oni su, uključivši se u akciju Gradskog društva Crvenog križa Ivanec "Solidarnost na djelu", prikupili 100 kilograma hrane pomoći za, kako su istaknuli, one koji je nemaju.   

Tradicionalno druženje na vidikovcu Glažareva pećina

Na vidikovcu Glažareva pećina, visokoj 548 metara i smještenoj na Ravnoj gori, u nedjelju, 14. srpnja mještani Kameničkog Podgorja okupili su se na tradicionalnom druženju koje je popračeno svetom misom.

Irski partneri spremni za Lepoglavu

Jačajući svoju vidljivost na Europskoj razini kroz sudjelovanje u brojnim projektima, mladi iz Lepoglavi okupljeni oko Nezavisne udruge mladih i Centra za mlade Lepoglave proteklih su mjesec dana bili izrazito aktivni na tom polju, a posebno se ističe i trodnevni susret organizacija mladih iz cijele Europe u Irskom gradu Corku gdje su zajedno razmijenili nove projektne ideje i dogovarali buduća partnerstva.

Adrenalinski park u Europskoj prijestolnici kulture

Ovogodišnja prijestolnica kulture starog kontinenta Marseille ugostila je mlade i osobe koje rade s mladima na drugom modulu višegodišnjeg projekta „Urban Youth“. Prvi modul u Budimpešti bio je platforma za predstavljanje Adrenalinskog parka Lepoglava, projekta Nezavisne udruge mladih i partnera koji je u sklopu Madžarske prezentacije izmamio veliki interes.

Najava: Banka hrane 16. ožujka, traže se volonteri

Banka hrane Hrvatska u suradnji s Međimurskom i Varaždinskom županijom u subotu 16. ožujka 2013. godine organizira humanitarnu akciju prikupljanja hrane u trgovačkim centrima na području Varaždinske županije.

Djedu i baki koji brinu o bolesnoj unuci potrebna pomoć

- Jednom kad sam se telefonskim pozivom uključila u humanitarnu akciju i tako donirala nekoliko kuna, Kristina me pitala što radim. Rekla sam joj kako je sreća kad nekome možeš pomoći, a ne kad pomoć moraš primati. Na žalost, danas je pomoć potrebna nama - rekla je Ružica Benčina iz Lepoglavske Vesi gledajući unuku Kristinu kojoj su prije tri i pol godine dijagnosticirana teška srčana oboljenja koja u svakom trenu mogu biti kobna po Kristinin život.

Policajci donirali knjige Gradskoj knjižnici

Upravitelj Zaklade policijske solidarnosti Dubravko Novak, tajnica Zaklade Helena Biočić, predsjednik komisije u Policijskoj upravi varaždinskoj Predrag Benčić, načelnik Policijske postaje Ivanec Boris Divjak, kontakt policajci Policijske postaje Ivanec Josip Horvatić i Božidar Šumečki te službenici Odjela za odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske Biserka Lukan i Mato Ernoić, posjetili su u utorak, 20. studenog, Osnovnu školu Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu te Gradsku knjižnicu Lepoglava.

Žarovčani grade društveni objekt

Zbog nedostatka društvenog prostora i nemogućnosti okupljanja i druženja, mještani Žarovnice krenuli su u izgradnju objekta koji bi im omogućio da družeći se provode dio svog slobodnog vremena. Stoga su prije nekoliko godina pokrenuli inicijativu koja daje sve konkretnije rezultate točnije gradi se objekt kojem je ovih dana postavljanjem crijepa dovršeno krovište.

Uređeni priključna staza i odmorišta prema Ivanščici

Već duže vrijeme postojala je ideja grupe planinara i ljubitelja prirode iz Lepoglave da se trasira i uredi planinarska staza od istočnog dijela Lepoglave (Lepoglavske Vesi – trgovina ITD) prema vrhu Ivanščice.

Igraonice u Gradskoj knjižnici

Treću godinu za redom u Gradskoj knjižnici Lepoglava, s početkom jeseni, počinju igraonice. Predviđeno je da se igraonice održavaju svake srijede u vremenu od 17 do 18 sati, za uzrast od 3 do 7 godina u dječjem kutiću knjižnice.

Ponovno uređena šumska vila

Šestero ljubitelja prirode (Kuštelega Stjepan, Vuglač Juraj, Žuliček Boris, Žuliček Klaudio, Kostanjevec Kristijan i Škvarić Karlo) samostalnom inicijativom ovih dana odlučilo je urediti zapušteno nekad rado posječeno znamenito šumsko područje.