Sri22092021

Posljednje izmjene01:24:18 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Crkva CRKVA Poruka varaždinskog biskupa mons. Bože Radoša

CRKVA Poruka varaždinskog biskupa mons. Bože Radoša


Varaždinski biskup mons. Bože Radoš uputio je, na svetkovinu Cvjetnice, poruku vjernicima koju prenosimo u cijelosti.

"Vjerujem da nam Bog i u ovom ‘lošem vremenu’ Bog ima nešto dobro dati. Ne, on nije dao bolest, ali je ljubav maštovita i moćna. Ako nas Bog pohodi i približi sebi ispunit će nam dušu darovima od kojih možemo živjeti. Stoga toplo preporučujem dva lijeka koja Crkva kao suputnike stavlja pred nas kroz ove dane; Riječ Božju i Kristov Križ.
Neka se Riječ Božja čuje u našim kućama. Jedan odlomak zajedno pročitan i pažljivo saslušan započet će dijalog i putovanje s Bogom, a lijep razgovor s Bogom doprinijet će lijepom komunikaciji unutar obitelji.
U ove dane uzdiže se križ Kristov. Križ je ‘zarazan’, ne virusom koji donosi bolest i smrt, nego je zarazan dobrotom, ljubavlju koja jedina ozdravlja, čuva i daje ljepotu života. Stavite raspelo na vidno mjesto, pogled na Raspetoga i druženje s Njim pokreće nesebičnu ljubav. Potaknut će nas da njegov pogled prenesemo na pogled ljubavi prema našim ukućanima i da pronađe pravi put i pravu mjeru ljubavi. Ako se On širi na one koje volimo, Bog će nam otvoriti prostor da vidimo i one koje inače ne vidimo očima, ali do kojih treba doći Njegova ljubav po nama."