Sri22092021

Posljednje izmjene01:24:18 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Crkva DAN GRADA I ŽUPE BZBDM (FOTO) Varaždinski biskup Bože Radoš u Lepoglavi predvodio misno slavlje na blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije

DAN GRADA I ŽUPE BZBDM (FOTO) Varaždinski biskup Bože Radoš u Lepoglavi predvodio misno slavlje na blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije


Na blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, a povodom Dana Grada Lepoglave, ujedno i Dana lepoglavske župe, u župnoj crkvi u Lepoglavi misno je slavlje, u zajedništvu sa svećenicima iz okolnih župa, predvodio varaždinski biskup monsinjor Bože Radoš.

Iako je biskup Radoš već ranije dolazio u Lepoglavu, bio je to njegov prvi posjet Lepoglavi od kada je zaređen za biskupa.

Dobrodošlicu biskupu Radošu u župu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije poželio je lepoglavski župnik mons. Andrija Kišiček istaknuvši pri tom kako će vjernici iz lepoglavske župe uvijek molitvom biti povezani sa svojim biskupom za kojeg žele da vodi brigu o Lepoglavi, samostanu i crkvi.
- Rado vas prihvaćamo i želimo da među nama budete često – poručio je biskupu Radošu lepoglavski župnik mons. Andrija Kišiček.

Biskup Radoš u svojoj je homiliji pozvao vjernike da se poput Blažene Djevice Marije ne boje uspostaviti dijalog s Bogom. Pozvao ih je da se ne boje uzeti sveto pismo kao živu riječ Božju kako bi čuli što im Bog govori i da s ne boje na te riječi osloniti svoj život.

Misnom su slavlju nazočili brojni vjernici među kojima i lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić koji je ispred Grada Lepoglave biskupu, u spomen na ovaj susret, poklonio fotografiju slike Majke Božje Čestohovske koja se nalazi na središnjem oltaru lepoglavske crkve.
- Želja nam je oživjeti prostor pavlinskog samostana i vratiti mu stari sjaj. Želimo da samostan postane živo mjesto vjere i razmišljanja, druženja i zajedništva te obrazovanja i kulture. Slobodan sam zamoliti vas oče biskupe da zajedničkim snagama krenemo u daljnju obnovu samostana i učinimo sve što je u našoj moći da ovaj samostan ponovno diše punim plućima – rekao je tom prigodom gradonačelnik Škvarić.

Nakon misnog slavlja vjernike je ispred crkve dočekalo kuhano vino i čaj kojim ih je počastio Grad Lepoglava.

Inače, ovih je dana vjernike počastila i Pčelarska udruga Čmalico poklonivši im med. Učinila je to povodom spomendana svetog Ambrozija, zaštitnika pčelara.