Sri22092021

Posljednje izmjene01:24:18 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Crkva CRKVA Susret djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji s područja Bednjanskog i Ivanečkog dekanata

CRKVA Susret djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji s područja Bednjanskog i Ivanečkog dekanata


U Lepoglavi se održao pastoralni susret djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji s područja Bednjanskog i Ivanečkog dekanata. Prvi je to susret ovakve vrste na području Varaždinske biskupije, a održan je u organizaciji povjerenika za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije, vlč. Leonarda Šardija, i suradnice pastorala Vlaste Đaković.

Tijekom susreta vlč. Šaradija detaljno je opisao rad Pastorala za osobe s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije kojemu je prvenstveni cilj naviještati vjeru. Suradnica pastorala, Anika Sačić govorila je pak o radu s djetetom s teškoćama u razvoju. O svojim su problemima govorili i sami sudionici susreta. Iznijeli su tom prigodom svoja svjedočanstva i izazove s kojima se susreću te na kraju zapjevali i zaplesali.

Sudionike i organizatore susreta pozdravio je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić koji izrazio zahvalnost što je upravo Lepoglava odabrana za domaćina prvog ovakvog susreta u Varaždinskoj biskupiji.