Sri22092021

Posljednje izmjene01:24:18 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Crkva KRIŽNI PUT U LEPOGLAVI Mrzljak:"Slijedimo vrline i vjeru blaženog Alojzija Stepinca"

KRIŽNI PUT U LEPOGLAVI Mrzljak:"Slijedimo vrline i vjeru blaženog Alojzija Stepinca"


Na Cvjetnu je nedjelju u Lepoglavi održan tradicionalna pobožnost križnog puta nadahnutog zatočeništvom i patnjama blaženog Alojzija Stepinca.

I ove se godine na križnom putu okupilo mnoštvo vjernika koje je u molitvi predvodio varaždinski biskup Josip Mrzljak.

Krenuvši od župne crkve, vjernici su moleći i pjevajući prošli 14 postaja križnog puta koje opisuju mučeništvo blaženog Alojzija Stepinca, kojeg je komunistički režim pet godina držao zatočenog u Kaznionici u Lepoglavi.

- Ovo vrijeme je prigoda da još više upoznamo blaženog Alojzija Stepinca, ali i da slijedimo njegove vrline i vjeru – poručio je na kraju pobožnosti biskup Mrzljak. Dodao je da se danas događaju stvari koje nisu u skladu s božjom voljom.
- Što se dogodi ljudima da promjene svoje mišljenje i stavove? Kod Stepinca nije bilo kolebanja u vjeri. Njegova vjera bila je čvrsta i stalna, a to je nešto u čemu ga možemo slijediti – poručio je biskup Mrzljak.

Domaći župnik, monsinjor Andrija Kišiček na sudjelovanju na pobožnosti križnog puta zahvalio se svim okupljenim vjernicima, svećenicima iz drugih župa, lepoglavskim vatrogascima i članovima Lepoglavskog pušleka.
- U našoj je crkvi sve više pločica sa zahvalama blaženom Alojziju Stepincu za dobra koja je isprosio za nas. On nam nikad neće ostati dužan, on na s neprestano jača – poručio je na kraju pobožnosti mons. Kišiček.