Sri22092021

Posljednje izmjene01:24:18 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Crkva KRIŽNI PUT NA CVJETNICU Mnoštvo vjernika predvođenih biskupom Mrzljakom molilo za proglašenje bl. Stepinca svetim

KRIŽNI PUT NA CVJETNICU Mnoštvo vjernika predvođenih biskupom Mrzljakom molilo za proglašenje bl. Stepinca svetim


Mnoštvo je vjernika, više nego prijašnjih godina, ne samo iz Lepoglave već i okolnih krajeva, na Cvjetnicu u Lepoglavi sudjelovalo na tradicionalnom križnom putu nadahnutom mučeništvom blaženog Alojzija Stepinca.

Kao i prethodnih godina, križni je put, u zajedništvu sa svećenicima iz okolnih župa, predvodio varaždinski biskup monsinjor Josip Mrzljak moleći s vjernicima za proglašenje bl. Alojzija Stepinca svetim.
Prolazeći postajama križnog puta, od Stepinčeva kipa ispred župne crkve Bezgrešnog začeća Blažene djevice Marije, brdom Gorica do kapele svetog Ivana Krstitelja, okupljeni su se moleći prisjećali života i mučeništva blaženog Alojzija Stepinca koji je pet godina bio zatvoren upravo u kaznionici u Lepoglavi.
- Ovaj križni put uči nas kako trebamo živjeti. Na svakoj postaji križnog puta učimo kako biti mirotvorac, kako susretati ljude, kako se podići nakon pada i ići dalje. Pobožnost križnog puta najizvrsnija je škola – rekao je nadbiskup Mrzljak poručivši vjernicima da treba biti strpljiv čekajući trenutak kada će blaženi Alojzije Stepinac biti proglašen svetim.
- Blaženi Alojzije Stepinac neće ostati niti jednom od vas, koji se popeo na ovaj brežuljak i koji je o njemu razmišljao, dužan. Njegov zagovor ima svaki čovjek koji se njemu utječe – poručio je svim vjernicima koji su sudjelovali na križnom putu domaći župnik monsinjor Andrija Kišiček.