Čet21102021

Posljednje izmjene10:12:11 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Crkva BARTOLOVO U KAMENICI Kamenička župa proslavila blagdan svog nebeskog zaštitnika

BARTOLOVO U KAMENICI Kamenička župa proslavila blagdan svog nebeskog zaštitnika


Blagdan svetog Bartola apostola, patrona kameničke župe, u Kamenici su proslavili brojni  vjernici iz kameničke i okolnih župa te gosti iz Austrije i Mađarske, koji već tradicionalno za Bartolovo hodočaste u Kamenicu.

Već po tradicija, proslava Bartolova započela je procesijom centrom Kamenice. U procesijskoj su povorci, koju je predvodila lepoglavska Limena glazba, sudjelovali svećenici, kamenički vatrogasci, lovci i kuburaši.

Nakon defilea centrom Kamenice, procesija se zaustavila kod spomen obilježja  župljanima kameničke župe poginulima u obrani Vukovara gdje su članovi Koordinacija braniteljskih udruga iz Domovinskog rata gradova Ivanca i Lepoglave, u spomen na svoje suborce, upalili svijeće i položili vijenac. Počast vukovarskim herojima – Tomi Jamboru, Josipu Kapustiću i Stjepanu Vusiću, odali su i brojni okupljeni vjernici pridruživši se molitvi za poginule branitelje koju je predvodio monsinjor Ilija Janjić, biskup iz Kotora u Crnoj Gori.

Proslava blagdana svetog Bartola apostola nastavljena je na središnjem misnom slavlju u kameničkoj župnoj crkvi. U zajedništvu sa nazočnim svećenicima, predvodio ga je kotorski biskup monsinjor Ilija Janjić. Brojnim se hodočasnicima koji su ispunili crkvu svetog Bartola u Kamenici pridružio i lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

Po završetku misnog slavlja, oglasili su se i članovi Kuburaške udruge Glasna kubura i njihovi gosti zapucavši u čast patrona kameničke župe.