Sri28102020

Posljednje izmjene03:16:23 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo

Društvo

KORONA U GRADU LEPOGLAVI Na gradskom području koronom zaražena 21 osoba


Znatno nepovoljnije brojke o broju zaraženih virusom COVID-19 u Hrvatskoj, u odnosu na prvi val s kojim smo se susreli u prvoj polovici godine, nisu mimoišle ni područje Grada Lepoglave. Prema službenim podacima Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, u razdoblju od 1. do 20. listopada na području Grada Lepoglave evidentirana je 21 zaražena osoba.

Opširnije...

NAJAVA Prijavite se na online radionicu o mogućnostima koje se nude mladima u europskom i globalnom okruženju


Nezavisna udruga mladih organizira u subotu, 24. listopada, radionicu na kojoj će o mogućnostima koje se nude mladima u europskom i globalnom okruženju govoriti Dario Car, izvršni direktor Centra za mlade Križevci

Opširnije...

DJEČJI VRTIĆ LEPOGAVA Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje


Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje i ove su godine obilježeni u Dječjem vrtiću Lepoglava. Po prvi su puta obilježeni u novouređenom objektu dječjeg vrtića, ali i u skladu s epidemiološkim mjerama zaštite od širenja virusa COVID-19. Stoga je prigodan program održan na otvorenom, ispred obnovljene zgrade dječjeg vrtića, nove gradske ljepotice u kojoj su se nakon jednogodišnjeg izbivanja zbog obnove, početkom nove obrazovne godine, vratili vrtićki mališani.

Opširnije...

DJEČJI VRTIĆ RUNOLIST Dani kruha i zahvalnosti za plodove Zemlje


Ove godine su u Dječjem vrtiću Runolist ponovno obilježeni Dani kruha i dani zahvalnosti za plodove Zemlje, no zbog epidemiološke situacije vezane uz Covid-19 na nešto drugačiji način.

Opširnije...

NEZAVISNA UDRUGA MLADIH Održano putopisno predavanje „Kazahstan – Dubai – Irak“


Proteklog je vikenda u Lepoglavi održano zanimljivo putopisno predavanje pod nazivom „Kazahstan – Dubai – Irak“. Održa ga je Mario Žuliček koji se pobrinuo da sudionici predavanja doznaju nešto više, nešto novo, zanimljivo i korisno o zemljama koje je posjetio te naučio nešto novo, upoznao nove ljude i kulture te stekao vrijedno iskustvo.

Opširnije...

OBILJEŽEN DJEČJI TJEDAN "Pokažimo im da su važni"


Prvi puni tjedan u listopadu, već više od 30 godina pod motom „Ljubav djeci prije svega“, u brojnim se gradovima i općinama organizira Dječji tjedan za vrijeme čijeg se trajanja nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom nastoji skrenuti pozornost na položaj djece u društvu.

Opširnije...

OBIČAJI (FOTO) Kako se nekad brao kukuruz


Vrijeme je za branje kukuruza. Da se to nekad radilo drugačije nego danas kada većinu posla odradi mehanizacija, a kukuruz se brže-bolje pospremi u kukuružnjake, pokazali su članovi KUD-a Lepoglavski pušlek.

Opširnije...

NAJAVA Putopisno predavanje: Kazahstan – Dubai – Irak


Jeste li se ikad pitali kako bi bilo otputovati u neke zemlje koje nisu na vrhu popisa najpoželjnijih turističkih destinacija? Kakav je život u tim zemljama? Jesu li kulturološke razlike velike? Kakva je hrana tamo? Kako si uopće priuštiti takvo putovanje?
Ako vas zanimaju odgovori na prethodna pitanja, dođite ove subote, 10. listopada, u prostor NUM-a gdje će Mario Žuliček pričati o svojem putovanju u Kazahstan, Dubai i Irak 2015. godine.

Opširnije...

OBRAZOVANJE S radom počeo Područni odjel Dječjeg vrtića Lepoglava u Donjoj Višnjici


S radom je 5. listopada počeo Područni odjel Dječjeg vrtića Lepoglava u Donjoj Višnjici. Prvog radnog dana novoizgrađen objekt dječjeg vrtića u Višnjici od ranih su jutarnjih sati ispunili veseli dječji glasovi, brižni glasovi vrtićkih teta, pokoji dječji plač, zvuci igre te ugodni mirisi dječjih obroka iz vrtićke kuhinje.

Opširnije...