Uto30112021

Posljednje izmjene02:56:53 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Crna kronika Crna kronika Ostalo POŽAR Gorjela klijet u Višnjici

POŽAR Gorjela klijet u Višnjici


I dok Dalmacijom bijesni vatrena stihija koju gase brojne vatrogasne snage, ne samo iz priobalja već i cijele Hrvatske, ni naši vatrogasci nisu besposleni. Naime, u ponedjeljak, 17. srpnja u večernjim je satima došlo do požara klijeti u Bednjici.

Dojavu o požaru članovi DVD Višnjica primili su oko 22 sata. Na požarište je izašlo 17 vatrogasaca s dva vatrogasna vozila - malim navalnim vozilom i auto-cisternom zapremine 4900 litara vode. Intervencijom na požarištu uspjeli su ugasiti vatru koja je ipak pričinila znatnu materijalnu štetu na objektu. Dio objekta u potpunosti je ostao bez krovišta te djela drvenog zida. Unatoč materijalnoj šteti sreća je da nije bilo stradalih.

Problem vatrogascima na intervenciji predstavljala je hidrantska mreža. Naime zbog slabog pritiska teško je bilo vršiti nadopunu cisterne vodom kojom se saniralo zgarište te je u pomoć stigla cisterna DVD-a Lepoglava (7000 litara) s tri vatrogasca.

Intervencija je završena iza ponoći kada je mjesto požara preuzela policija koja će izvršiti očevid. Tek tada će se znati uzroci požara.