Pet21022020

Posljednje izmjene11:59:51 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Zanimljivosti Zanimljivosti Ostalo Kreće izbor za Osobu i Događaj 2011. godine

Kreće izbor za Osobu i Događaj 2011. godine

lepoglava

Redakcija našeg i vašeg portala Lepoglava.net pokreće revijalni internetski izbor za osobu i događaj koji će obilježiti tekuću godinu na širem gradskom području. Bez pretenzija da bude sveobuhvatan, daleko od toga da bude savršen, ali sa željom da bude što objektivniji, ovaj izbor za Osobu i Događaj godine ima za cilj podsjetiti na bitne i nesvakidašnje događaje, kao i osobe koje su iznimnom aktivnošću i rezultatima polučili uspjehe u raznim ljudskim djelatnostima.

Naravno, sve predložene osobe i događaji, na neki način, su nagrađene jer samim ulaskom u izbor odaje se svojevrsno priznanje. Iako zasigurno ima onih koji se kontinuirano ističu, za kandidate će biti nominirani oni pojedinci i oni događaji koji su popraćeni na našem portalu.

Izbor će se izvršiti na mjesečnoj bazi što u praksi znači da ćete putem glasanja za svoje favorite u anketi postavljenoj desno na naslovnici portala za svaki mjesec birati osobu i događaj mjeseca koji će automatski ući u uži izbor za Osobu i Događaj godine. U siječnju 2012. godine tako ćete imati 12 osoba i 12 događaja koji će biti favoriti za glavnu nagradu.

Izbor počinjemo siječnjem 2011. godine. Nominirani su:

OSOBA MJESECA

JOSIP URŠANIĆ
Dobrovoljno darivanje krvi koja nekome život može spasiti jedan je od najboljih primjera humanosti svakog pojedinca. Josip Uršanić ove godine krv je dao već 91. put što ga svrstava u najredovitije i najveće darivatelje s područja grada.

STJEPAN FICKO
Dugo očekivani fitness centar u Lepoglavi svijetlo dana ugledao je 24. siječnja. Uz financijska sredstva grada Lepoglave postupak javne nabave sprovela je Zajednica športskih udruga grada Lepoglave na čelu sa Stjepanom Fickom koja trenutno i upravlja fitness centrom.

DAMIR VRTAR
Članovi udruge Lepoglavski ahat koje predvodi dugogodišnji zaljubljenik u minerale Damir Vrtar već više godina ulažu napore kako bi se lokalitet Gaveznica-Kameni vrh, a i ostala nalazišta minerala u našem zavičaju predstavila svijetu. To im je konačno i uspjelo! Naime, jedan od najpoznatijih svjetskih sakupljača ahata Johhan Zenz u novoj knjizi, koja će nesumnjivo biti bestseller u žanru, obradio je i lepoglavski ahat.

ROBERT HUTEN
Na netom završenom malonogometnom turniru u Ivancu lepoglavski veterani osvojili su prvo mjesto. Uspjeh je tim veći kada se uzme u obzir da još niti jedna lepoglavska ekipa nikada nije bila na najvišoj stepenici postolja, a vrlo je važno spomenuti i podatak kako su u borbi za „kantu“ naši veterani nadigrali daleko poznatiju ekipu IPA Zagreb za koju su igrali proslavljeni hakleri. Lepoglavsku ekipu predvodio je Robert Huten, najbolji igrač ovogodišnjeg veteranskog turnira.

SLAVKO ŠTEFIČAR
Kako „pomiriti“ konkurenciju i objektivno predstaviti sav potencijal i sve probleme lepoglavske turističke, ali i enogastronomske ponude zna jedini lepoglavski klaster, onaj agro-turistički kojeg predvodi Slavko Štefičar. Ne samo što im je u prvoj godini djelovanja prošao prvi značajni projekt kojeg je s 60.000,00 kuna financiralo Ministarstvo gospodarstva, već i sama činjenica da se klaster prvi uhvatio u koštac s turizmom na onoj organizacijskoj razini zasigurno je određeni iskorak i primjer dobre prakse.

DOGAĐAJ MJESECA

OTVARANJE FITNESS CENTRA

"LEPOGLAVSKI DANI" NA TURNIRU U IVANCU

SVJETSKA PREZENTACIJA LEPOGLAVSKIH MINERALA

LOGOPED JEDNOM TJEDNO U LEPOGLAVI