Sub21092019

Posljednje izmjene12:12:20 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Zanimljivosti Zanimljivosti Ostalo Lepoglavu posjetili tri Djedice

Lepoglavu posjetili tri Djedice

santas-n

Tko je dobro gledao, u srijedu je mogao vidjeti tri Djeda Božićnjaka kako u području Čreta, Budima i Vesi obilaze kuće i nose slatke poklone. Kako u Lepoglavi inače nije običaj da djecu u njihovim kućama posjećuje Djed Božićnjak, ta lijepa gesta je bila itekako zapažena.

Uoči Božića, Josip Uršanić, Milan Tvarog i Danijel Možar samoinicijativno su odlučili razveseliti djecu i tom prilikom darovati im slatkiše koje su kupili vlastitim sredstvima. - Cilj tog pohoda je bio da mala djeca ne trebaju nikud ići da vide Djeda Božićnjaka nego mu se mogu obradovati u svom domu. S obilascima smo započeli na području Čreta, zatim Budima, Borja i Gečkoveca gdje su nas djeca zajedno vani dočekala pošto smo ranije stavili obavijest. – rekao je jedan od maskiranih Djeda Božićnjaka, Milan Tvarog.

Zanimljivo je da su prvenstveno djeca, ali i njihovi roditelji jako dobro prihvatili ovu inicijativu koja je uključivala darivanje slatkiša, što se moglo primijetiti iz upita roditelja koliko se treba novaca dati. - Svima smo objasnili da nitko ne treba ništa dati i da smo time samo htjeli malo razveseliti djecu. Bazirali smo se na kuće u kojima su manja djeca, makar smo znali „zalutati“ i kojoj starijoj bakici i malo ih obradovati. Također smo primijetili da na našem području nema puno djece, tako da za usporedbu u cijelom Čretu ima toliko djece koliko su nekada u moje doba imale dvije kuće. – istaknuo je Tvarog.

Za sljedeću godinu imaju već neke nove ideje s kojima bi proširili svoj pohod na cijelu Lepoglavu, a pokušati će pronaći i neke sponzore kako bi mogli "podebljati" vreće na radost najmlađih. Naravno, ukoliko prijem i oduševljenje budu kao ove godine, na pragu je i nova lepoglavska tradicija.

Foto: Bojan Migač