Pet21022020

Posljednje izmjene11:59:51 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Zanimljivosti Zanimljivosti Ostalo Josip Uršanić ''uzeo'' siječanj - nominacije za veljaču!

Josip Uršanić ''uzeo'' siječanj - nominacije za veljaču!

vatromet

Čitatelji portala odabrali su Josipa Uršanića za osobu mjeseca te Svjetsku prezentaciju minerala kao događaj mjeseca siječnja. I dok je s preko 50% glasova Uršanić bio daleko ispred ostalih, "na knap" je Svjetska prezentacija minerala sa svega 33% glasova nadmašila Nogometne uspjehe na ivanečkom turniru.

I dok nam siječanjski laureati polako ulaze u bubanj za godišnju nagradu, krećemo s izborom za osobu i događaj veljače. A nominirani su:

OSOBA MJESECA

DAMIR KUŽIR
Uspješno odrađen lepoglavski malononogometni turnir s ponovno velikom posjetom svojevrsni je sportski početak nove godine kao i najveća manifestacije u siječnju i veljači u gradu. Kao operativni organizator zajedno sa svojim timom Kužir je uspješno završio lepoglavsku nogometnu čaroliju.

TIHOMIR KUDELJNJAK
Mladi višnjičanec, Tihomir Kudeljnjak svakako je i jedan od najhrabrijih lepoglavčana. Zbog bolesti koja ga spriječava u bezbrižnijem i normalnijem odrastanju Tihomir ipak u svakom danu pronalazi nešto zbog čega se vrijedi boriti - i on se bori. Cijela obitelj hrabro se nosi sa svim problemima, a tokom siječnja i veljače organizirane su brojne manifestacije kako bi se Tihomiru olakšali odlasci u Zagreb na liječenje.

KARMELA GEČEK
Gradska knjižnica u Lepoglavi prvih mjeseci ove godine pokazala se kao vrijedan dionik razvoja kulture na gradskom području organizirajući niz događanja kako u knjižnici, tako i u prostorima čitaonice. Koordinatorica svih aktivnosti i idejni začetnik ovih malih, ali hvalevrijednih aktivnosti je Karmela Geček, ravnateljica lepoglavske knjižnice.

EMIL TKALEC
Otvaranjem Projektno-razvojnog ureda u sklopu TKIC d.o.o. Lepoglavi se otvorio pristup brojnim natječajima za projekte iz svih domena razvoja lokalne zajednice. Ured na dnevnoj bazi surađuje s gradskom upravom i organizacijama civilnog društva, a trenutno najznačajnija činjenica jest što je uspješno završen aplikacijski obrazac za europski fond IPARD preko kojeg želimo do sredstava za projekt odvodnje. Uz spomenuti, uspješno su svoj aplikacijski postupak završila druga dva projekte iz domene udruga građana, a za što dio "krivnje" snosi i Emil Tkalec, voditelj Ureda.

ŠTEFICA ŠPILJAK   
Kako bidodatno osnažile lepoglavske čipkarice putem razvijanja novih znanja i vještina izrade lepoglavske čipke, pokrenut je program stručnog usavršavanja za čipkarice koje su prethodno završile tečaj izrade lepoglavske čipke. Prvu grupu čipkarica koje će biti prvi dokaz kvalitete vodi i obućava Štefica Špiljak, dugogodišnja mentorica izrade lepoglavske čipke.

 

DOGAĐAJ MJESECA

LEPOGLAVSKA NOGOMETNA ČAROLIJA

UREĐENJE NOVOG VIDIKOVCA NA RAVNOJ GORI

LEPOGLAVSKI UČENICI POMAŽU AFRICI

POKRENUT PROGAM PREVENCIJE OVISNOSTI