Sri20102021

Posljednje izmjene10:12:11 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Zanimljivosti Zanimljivosti Događanja Preživljavanje na Vudelju

Preživljavanje na Vudelju

vudelje_2012_uska

Prostor nekadašnjeg kamenoloma Vudelje u Lepoglavi polako, ali sigurno postaje jedno od hrvatskih okupljališta zaljubljenika u prirodu, bushcraft i preživljavanje. Događa se to ponajviše zahvaljujući Lepoglavčanu Bojanu Migaču, zaljubljeniku u ovu vrstu aktivnosti, koji je lani organizirao prvo takvo okupljanje. Ohrabren lanjskim odazivom isto je učinio i ove godine, ovog puta u organizaciji P.A.S. kluba Lepoglava i okviru Jailhouse festivala.

Iako se očekivalo da će vrijeme biti pravo ljetno, kišni su oblaci uvjete za boravak u prirodi učinili malo zahtjevnijima. No, to nije spriječilo zainteresirane koji su u neočekivanom velikom broju stigli u Lepoglavu i podigli svoj šatorski kamp na Vudelju.

Njih 50-tak tri su dana provodili razne aktivnosti koje bi svakom tko se danas – sutra nađe izgubljen u prirodi bile od velike koristi. Između ostalog učilo se kako zapaliti vatru, orijentirati se u prirodi, koje biljke koristiti u medicinske svrhe te kako se spuštati niz stijene. Sve to u dobroj atmosferi uz druženje koje je trajalo tijekom cijelog dana i duboko u noć. Pri tom se svakog jutra i večeri pio pravi biljni čaj pripravljen od biljaka ubranih u šumi.

- Posebno me raduje da je među onima koji su došli bilo i onih koji su po prvi puta u Lepoglavi i da je među njima bio i par iz Klagenfurta. Najmlađem sudioniku ovogodišnjeg druženja bilo je samo 12 godina – rekao je Bojan Migač najavljujući kako će druženje dogodine biti još bolje i vjeruje brojnije.