Čet17062021

Posljednje izmjene12:17:08 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Zanimljivosti Zanimljivosti Događanja Video: Lepoglavski "Discovery" na Vudelju

Video: Lepoglavski "Discovery" na Vudelju

vudelje2011-0001

Ljubitelji prirode, preživljavanja i bushcrafta napokon su došli na svoje. Na lepoglavskom Vudelju za njih je od 23. do 25. listopada bilo organizirano trodnevno druženje. Ljepote lepoglavskog kraja privukle su više od dvadeset sudionika iz cijele Hrvatske. Na obroncima Ivančice, u neposrednoj blizini nekadašnjeg kamenoloma Vudelje na tri su se dana smjestili zaljubljenici u prirodu i vještine preživljavanja.

U, za današnje prilike primitivnim skloništima koje su sami izradili te uz logorsku vatru po prvi su se u put u Lepoglavi družili ljubitelji boravka u prirodi, svih naraštaja i iz svih krajeva Hrvatske. Njih je okupio mladi Lepoglavčan Bojan Migač koji je svoju ideju realizirao uz pomoć Odreda izviđača Lepoglava. A cilj je bio - druženje i edukacija.

Sudionici druženja u Vudelju upoznali su se na internetskom forumu namijenjenom razmjeni ideja i iskustava o preživljavanju u boravku u prirodi, ali i korisnim savjetima iz ovog područja. Forum je mjesto za raspravu, a kako ne bi sve ostalo samo na ideji organiziraju se druženja poput ovog u Lepoglavi. U sklopu druženja održano je predavanje o sigurnom boravku u prirodi, a sudionici su se dugom i poučnom šetnjom obroncima Ivančice uvjerili u prirodne ljepote ovog kraja.

Ispijanje ljekovitog čaja, improvizirana kovačnica, gađanje pračkom i lukom i strijelom ali prije svega – ljepota prirode, ono su što privlači sudionike druženja ovom korisnom hobiju. Kako kažu organizatori, zadovoljni su odazivom pa će se edukacije i druženje u Lepoglavi zasigurno ponoviti. A do tada će se za organizaciju pobrinuti neki drugi forumaš, na nekoj drugoj lokaciji.