Sub15082020

Posljednje izmjene11:11:40 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Zanimljivosti Zanimljivosti Događanja Video: Fašnik je bome opet kriv za sve!

Video: Fašnik je bome opet kriv za sve!

fasnik17

Već tradicionalna fašnička povorka okupila je u nedjelju, 19. veljače  mnoštvo smiješnih maski koje su prodefilirale Lepoglavom. Ispred Stare Ciglane zamaskirani su uživali u kuhanom vinu, a onda se polako uputili prema centru, gdje su se povorci priključili mališani Dječjeg vrtića „Lepoglava“ i nekoliko maskiranih skupina Osnovne škole „Ante Starčevića“.

U pokladnoj povorci koju je predvodila Limena glazba iz Lepoglave moglo se vidjeti nogometašice, robote, neandertalke, miševe, kuhare i lovce koji su prošetali centrom. Zadnja stanica bila je terasa Restorana Ivančica gdje je održano predstavljanje maski po grupama i gdje je glavni meštar od gradonačelnika primio ključ Grada koji podrazumijeva vladanje maski i zazivanje dobre ljetine.

Svojim smiješnim kostimima i nastupima nasmijali su nas mališani iz Dječjeg vrtića i osnovnoškolci, dječja folklorna skupina iz KUD-a Golubovec iz Novog Golubovca, KUD Lepoglavski pušlek i gosti iz Bratovštine sv. Josipa Martani iz Donje voće, a posebne šarolike maske imale su članice Društva žena Mursko Središće.

Slijedio je dio koji oduvijek obilježava maškare, a to je spaljivanje fašnika kojemu se ove godine sudilo za veliki snijeg, za kazne zbog nečišćenja nogostupa koje je dijelio komunalni redar, za neslaganja Zadruge lepoglavske čipke i Čipkarskog društva Danica Bresler te zato jer gradonačelnik Škvarić nije ušao u Sabor.

Nakon spaljivanja fašnika maškare su se zasladile krafnama, čajem i feštom uz gulaš.