Uto21052019

Posljednje izmjene07:18:32 PM

  • ja-news-1
  • ja-news-2
  • ja-news-3

Politika

Setting
Back Nalazite se ovdje: Home Politika Gradsko vijeće Video: 24. Sjednica Gradskog vijeća

Naslovnica

Video: 24. Sjednica Gradskog vijeća

vijece-16-07-n

Tihana Petrović Leš, Mirko Varović, Dobrovoljno vatrogasno društvo Višnjica, Dječji vrtić Lepoglava, Kuglački klub Lepoglava i tvrtka HIS Višnjica ovogodišnji su gradski laureati kojima će na svečanoj sjednici Vijeća grada Lepoglave, koja će se povodom Dana grada održati 8. prosinca, biti uručena gradska priznanja. Tu je odluku donijelo Gradsko vijeće na svojoj 24. sjednici održanoj 24. studenog.

Mirko Varović primit će za svoj doprinos zajednici plaketu za životno djelo; DVD Višnjica, Kuglački klub i Dječji vrtić primit će plakete za doprinos ugledu i promociji Grada Lepoglave u zemlji i inozemstvu, a povodom svojih visokih obljetnica djelovanja; tvrtki HIS iz Višnjice bit će zbog uspješnog poslovanja uručena plaketa za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju. Profesorica Tihana Petrović Leš biti će proglašena počasnom građankom Grada Lepoglave što je prvi takav slučaj u Gradu Lepoglavi.

- Puno nam je pomogla. Prije svega kao dio tima u okviru svih 15 međunarodnih čipkarskih festivala, također u okviru svih aktivnosti koje su se radile na promociji naše kulture i baštine. Krajnji rezultat je i to da je grad Lepoglava UNESCO-ov grad. – pojasnio je razloge dodjele titule počasne građanke, gradonačelnik Marijan Škvarić.

Na sjednici je donešena Odluka o raspisivanju javnog natječaja za prodaju nove dvije parcele površine 3500 četvirnih metara u Poduzetničkoj zoni Lepoglava. - Natječaj je otvoren u zakonskom roku, znači 30 dana. Svim zainteresiranima Grad Lepoglava nudi potpuno komunalno uređenu poduzetničku zonu i sredinu spremnu za gospodarska ulaganja - istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Odlukom Vijeća do raspisivanja novog natječaja, funkciju v.d. ravnateljice Gradske knjižice obavljat će dosadašnja v.d. ravnateljica Karmela Geček.

Minutu manje od jednog sata trajala je 24. sjednica na kojoj su vijećnici, uz navedene donesene odluke, uputili i nekoliko pitanja gradskoj upravi. Vijećnika  Stjepana Kapustića zanimalo je kada se očekuje završetak radova na izgradnji kanalaizacijskog sustava i nogostupa u Kamenici. Gradonačelnik Marijan Škvarić izvijestio je kako je prva faza radova, koja obuhvaća gradnju kanalizacije i cestovne odvodnje gotova. Slijedi druga faza, gradnja nogostupa, a s obzirom na vremensko doba, dinamika gradnje ovisit će o vremenskim prilikama. Bude li potrebno, radovi će zbog lošeg vremena biti prebačeni na početak iduće godine, pojasnio je gradonačelnik Škvarić.

Kad će za naselje Fogci u Zlogonju biti riješen problem nekvalitetne opskrbe električnom energijom, zanimalo je vijećnicu Ružicu Kučar. Gradonačelnik Škvarić istaknuo je da to ovisi o Hrvatskoj elektroprivredi koja ima svoj vlastiti program rekonstrukcije niskonaponskih mreža, a u koji Grad velikim naporima želi svake godine uključiti što više rekonstrukcija na gradskom području, pa tako i za naselje Fogci, ali i druga gradska naselja koja imaju isti problem. Grad je spreman da čim Elektra odradi svoj dio posla, na tom djelu postaviti javnu rasvjetu.

Temeljem izjave viceguverner Hrvatske narodne banke, dane nakon slučaja Credo banke, da su pod pojačanim nadzorom još četiri hrvatske banke među kojima i Vaba banka Varaždin, vijećnik Robert Maček upitao je da što Grad Lepoglava, s obzirom da posluje s Vaba bankom, poduzima u zaštiti vlastitih sredstava u slučaju da se scenarij vezana za Credo banke preslika na Vaba banku. Gradonačelnik Škvarić istaknuo je povjerenje u Hrvatsku narodnu banku  i državu vjerujući da će u slučaju bilo kakvih negativnih promjena one reagirati. Također i sami pratimo sva događanja vezana za ovaj slučaj, rekao je gradonačelnik Škvarić te dodao da su ulazi Grada u ovom trenutku sigurni.