Sub20042019

Posljednje izmjene01:55:39 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Using Joomla! Using Extensions Components Content Component Article Categories NAJAVA Ovog vikenda provodi se ekološka akcija "Zelena čistka", građani pozvani da se priključe čišćenju okoliša

NAJAVA Ovog vikenda provodi se ekološka akcija "Zelena čistka", građani pozvani da se priključe čišćenju okoliša


Najveća ekološka nacionalna kampanja "Zelena čistka" ove će se godine, za razliku od prethodnih godina kada se održavala u mjesecu travnju, provesti u rujnu i to nadolazećeg vikend točnije u subotu, 15. rujna. Riječ je o zajedničkoj jednodnevnoj akcija čišćenja divljih odlagališta otpada u okviru koje će brojni volonteri u Hrvatskoj, ali i 150 drugih zemalja svijeta čistiti okoliš u kojem žive. Na našem će se području "Zelena čistka" provesti zajedničkim angažmanom Grada Lepoglave i Općine Klenovnik, a u okviru provedbe projekta "Kam se koje smeće meće", financiranog sredstvima iz europskih fondova. 


U petak, 14. rujna okoliš će oko svojih ustanova čistiti škole i vrtići s područja grada Lepoglave i općine Klenovnik, dok će se u subotu, 15. rujna, čisteći okoliš u kojem žive, akciji priključiti žitelji grada Lepoglave i općine Klenovnik. 

Plan je očistiti i sanirati što više divljih deponija otpada na području Grada Lepoglave i Općine Klenovnika. S toga se mole građani da eventualne lokacije divljih deponija smeća dojave organizatorima prema mjestu stanovanja ( za Grad Lepoglavu na broj komunalnog redara – 098 379 796; za Općinu Klenovnik na broj 098 976 1988).

Organizatori će sudionicima akcije osigurati vreće za otpad i ostali potreban materijal za čišćenje kao i odvoz sakupljenog otpada.

Pozivaju se svi građani da se uključe u provođenje Zelene čistke i tako pripomognu u stvaranju čišćeg, zdravijeg i ljepšeg okruženja u kojem živimo.