Pon18012021

Posljednje izmjene10:40:23 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Školski sport Univerzalna športska škola

Univerzalna športska škola

cross1
Kako je tjelesna aktivnost sve manje zatupljena kod djece u dobi od 6 do 10 godina, a izuzetno je važna za mentalni rast i razvoj djeteta, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa pokrenulo je i već 4 godine podržava projekt UNIVERZALNE ŠPORTSKE ŠKOLE koju provode isključivo kineziolozi (profesori TZK).
 
Program je namijenjen učenicima od 1. do 4. razreda, a provodi se dva puta tjedno u trajanju jednog školskog sata. U OŠ Ante Starčevića program se do sad provodio samo za djevojčice, a sada će uključiti i dječake jer je sadržaj prilagođen za oba spola. Primarni cilj ove škole je unaprijediti zdravlje, zadovoljiti dječju potrebu za kretanjem kroz igru i razne aktivnosti, ali i naučiti djecu osnovnim oblicima kretanja kao i osnovne elemente raznih sportova. Uz testiranja i raznovrsne tjelesne aktivnosti, mnogo igara i zabave također je namjera postići psihičko i emocionalno rasterećenje od svakodnevnih školskih obaveza kojih je sve više.
 
Ako se odlučite povjeriti vašu djecu športskoj školi, bitno je da budu redoviti kako bi u cijelosti pratili program. Treninzi se provode u športskoj dvorani  osnovne škole Ante Starčevića ponedjeljkom 6. sat (12.40h) i petkom 5. sat (11.50h). Detaljnije informacije o UŠŠ možete dobiti na www.skolski-sport.hr. Također, važno je istaknuti da je univerzalna športska škola za vašu djecu besplatna.