Pet05062020

Posljednje izmjene02:35:09 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Školski sport Učenici s olimpijcima na "Mladosti"

Učenici s olimpijcima na "Mladosti"

uds1

Sportski park "Mladost" krajem je svibnja tradicionalno bio poprište jubilarne 5. Univerzalne športske škole. Učenici osnovnih škola, polaznici Univerzalne sportske škole, svoj su dan obilježili izrazito aktivno, a u sklopu kojega je održana i središnja nacionalna proslava međunarodnog Olimpijskog dana. Kao i lani, učenici lepoglavske Osnovne škole "Ante Starčevića" zajedno sa svojom profesoricom Irenom Premuž bili su vrijedni sudionici ove manifestacije.

Na "Mladosti" se tako okupilo oko 800 djece iz svih hrvatskih županija koji su demonstrirali svoje spretnosti u raznim sportskim vježbama, družili se, te na najljepši način poslali poruku olimpijskog jedinstva i fair playa. Studenti Kineziološkog fakulteta koji svake godine volontiraju na ovom događanju pripremili su 21 aktivnost za djecu, od bacanja kugle, trčanja, skoka u dalj, do kriketa i hokeja na travi.

Kao i svaki put do sad, učenicima su se priključili i proslavljeni naši olimpijci, Ivano Balić, Gordan Kožulj, Zoran Primorac, Danira Nakić te Andro Knego.

Proslavu su organizirali Hrvatski školski sportski savez i Hrvatski olimpijski odbor kroz Hrvatsku olimpijsku akademiju i Hrvatski klub olimpijaca, a pokroviteljstvo je preuzelo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Međunarodni olimpijski dan posvećen je proslavi rođenja olimpijske ideje o obnovi Igara 23. lipnja 1894. godine u pariškoj Sorboni, a svake ga godine obilježi više od 200 nacionalnih olimpijskih odbora diljem svijeta.