Čet06052021

Posljednje izmjene10:50:09 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Rekreacija 5. Memorijalna utrka ''Josip Putar''

5. Memorijalna utrka ''Josip Putar''

utrka-putar
Pobjednici u muškoj kategoriji
Najbolje trkačice predvođene pobjednicom Martinom Bezek
Nagradu je Stjepanu Dubovečaku predala Karmen Basarić, predsjednica USR ''Sport za sve'' Lepoglava
Agilni Vilim Pap i Fanika Putar

Udruga za sportsku rekreaciju „Sport za sve“ Lepoglava i Zajednica športskih udruga grada Lepoglave u suradnji sa TK Marathonom 95 iz Varaždina organizirali su 5. Memorijalnu utrku Josip Putar na stazi dužine 12 kilometara, koja se trčala na relaciji Lepoglava-Kamenica-Žarovnica-Lepoglava, a u spomen na legendu lepoglavskog sporta Josipa Putara.

Kategorije za muškarce i žene bile su sljedeće:                          
do 19 godina
od 20 do 29 godina
od 30 do 39 godina
od 40 do 49 godina
od 50 do 59 godina
od 60 do 69 godina
od 70 na više

Na utrci je sudjelovalo 8 žena i 47 muškaraca, koji su odali počast Joži Putaru zahvaljujući kome je Lepoglava prepoznatljiva po svim oblicima rekreativnog bavljenja sportom. Utrka je poprimila međunarodni karakter s obzirom da su trkači bili ne samo iz Varaždinske, Međimurske i Krapinske županije već i iz raznih krajeva Slovenije.

Prvi je u cilj utrčao Josip Lacković, član ŠAK Varaždin, s vremenom od 44 min i 34s ek, drugo mjesto zauzeo je Igor Goričanec, član Triatlon kluba Međimurje s vremenom 44 min i 37 sek, a treće mjesto osvojio je Đuro Komlenović, član Maratona Kutina s vremenom 44 min i 40 sek.

Među trkačicama pobjedu je odnijela Martina Bezek, članica Triatlon kluba Međimurje s vremenom 50 min i 11 sek, drugo mjesto zauzela je Anna Hagemann, članica TK Marathon95 Varaždin s vremenom 1h 01 min i 25 sek, dok treće mjesto osvaja Nataša Pavlič, trkačica iz Slovenije s vremenom od 1h 02 min i 49 sek.

Svi trkači primili su spomen diplome, spomen majice i prigodne suvenire s logom utrke, dok su u tomboli osvojili vrijedne nagrade sponzora.

Gospodinu Stjepanu Dubovečaku, dugogodišnjem atletičaru, stolnotenisaču i članu USR „Sport za sve“ Lepoglava uručeno je priznanje za 30 godina aktivnog bavljenja atletikom. Prigodnim riječima obratila se gđa. Katica Levanić iz USR „Sport za sve“ i sve trkače upoznala i podsjetila na njegove iznimne trkačke uspjehe.

Jedan od najstarijih trkača na ovim prostorima,  gospodin Vilim Pap pripremio je bilten „Utrke oslobođenja“ koje su se trčale na 35 kilometara dugoj relaciji Jalkovec-Lepoglava od 1978. do 1990. sa popisom i rezultatima svih trkača koji su trčali ovu utrku. Primjerak biltena uručio je Faniki Putar, supruzi pokojnog Josipa Putara koja je zajedno sa cijelom obitelji nazočila manifestaciji.

Fotografije: Aleksandar Kordić i Goran Božak