Sri20102021

Posljednje izmjene10:12:11 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Rekreacija SKUPŠTINA UDRUGE ZA SPORT I REKREACIJU VIŠNJICA Višnjica će 2020. godine po drugi puta biti domaćin Hrvatskog festivala sportske rekreacije na selu

SKUPŠTINA UDRUGE ZA SPORT I REKREACIJU VIŠNJICA Višnjica će 2020. godine po drugi puta biti domaćin Hrvatskog festivala sportske rekreacije na selu


Udruga za sport i rekreaciju "Sport za sve" Višnjica najaktivnija je sportsko-rekreativna udruga na području Grada Lepoglave. S tim su se složili okupljeni na izbornoj Skupštini navedene Udruge održanoj proteklog vikenda u Višnjici.

Da je riječ o najaktivnijoj sportsko-rekreativnoj udruzi u gradu, istaknuto je, potvrđuju u protekloj godini provedene aktivnosti. Predsjednik Udruge, Mario Galinec naveo je da je u 2018. godini Udruga organizirala Višnjičku malonogometnu ligu, Seoske višnjičke igre, manifestaciju Dani sporta, zabave i kulture u okviru koje je odigran 24. Memorijalni malonogometni turnir "Stjepan Križanec", 11. Memorijalni stolnoteniski turnir "Dragutin Hočuršćak" te dva turnira u beli. Pored toga, članovi Udruge sudjelovali su na brojnim drugim sportskim manifestacijama među kojima i na 24. Hrvatskom festivalu sportske rekreacije na selu u Vukosavljevici gdje je osvojeno ukupno treće mjesto te na 14. Festivalu sportske rekreacije za žene u Šibeniku gdje je ekipa UŠR-a Višnjice osvojila prvo mjesto odnosno naslov državnih prvakinja. Uz čestitke članicama ekipe koja se okitila naslovom državnih prvakinja, Udruga ih je ovom prigodom nagradila jednodnevnim kupanjem i wellesom u toplicama.

Rad Udruge pohvalio je predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave, Tonko Županić. Najavio je da će Zajednica, zbog ostvarenih rezultat i aktivnosti višnjičkih rekreativaca, povećati financijsku potporu radu Udruge kojoj je ovom prigodom, ispred Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave, donirao set nogometnih lopti. Zbog ostvarenih rezultata, tajnik Zajednice, Damir Kužir pozvao je višnjičke rekreativke na druženje na Ravnoj gori koje će Zajednice organizirati upravo za njih.

Na Skupštini su pojedincima , ustanovama i tvrtkama koje su pomogle rad Udruge za sport i rekreaciju "Sport za sve" Višnjica dodijeljene zahvalnice. Zahvalnicu Gradu Lepoglavi primio je predsjednik Gradskog vijeća, Robert Dukarić koji je kazao da je Grad Lepoglava prepoznao kvalitetu rada udruge za sport i rekreaciju "Sport za sve" Višnjice te najavio potporu Gradskog vijeće daljnjim aktivnostima Udruge. Ujedno je, i kao potpredsjednik Udruge, pozvao mlade Višnjičarce da se uključe u njen rad.

Skupštini je nazočio i državni tajnik u Ministarstvu obrane, Zdravko Jakop koji je poručio da je kao Višnjičarac ponosan na rezultate Udruge.

Održana je Skupština bila izborna, za predsjednika Udruge ponovno je izabran Mario Galinec, za dopredsjednika Robert Dukarić, a tajnika Krunoslav Jakopiček. Izabrana su i ostala tijela Udruge.

Jedan od najvećih izazova novom vodstvu Udruge bit će organizacija Hrvatskog festivala sportske rekreacije na selu. Naime, Udruga je temeljem podnesene kandidature dobila domaćinstvo Festivala za 2020. godinu, obznanio je ovom prigodom predsjednik Udruge, Mario Galinec.