Sri20102021

Posljednje izmjene10:12:11 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Rekreacija VIŠNJICA Održane 5. višnjičke seoske igre

VIŠNJICA Održane 5. višnjičke seoske igre


Petu godinu zaredom udruga za sport i rekreaciju "Sport za sve" Višnjica organizirala je u Višnjici Višnjičke seoske igre.
Kao i prijašnjih godina igre su okupile brojne Višnjičarce koji su natjecali, ali i pratili zanimljiva nadmetanja šest ekipa sastavljenih, što nalažu pravila, isključivo od Višnjičaraca i
onih koji su na neki način povezanih s Višnjicom.

Ove se godine natjecalo šest ekipa – Donja Višnjica, Gornja Višnjica, Zlogonje, Bednjica, Komes brijeg i Zalužje. Svoje vještine, brzinu, snagu i spretnost sudionici igara pokazali su kroz deset disciplina - skoku u dalj s mjesta, bacanju potkove, penjanju uz uže, skakanje u vreći, hodanju na štulama, piljenju drva, nošenju košare na glavi, bikovanju, bacanju kamena s ramena i potezanju užeta. Održano je i tradicionalno natjecanje u spremanju kotlovina.

Na kraju natjecanja najviše razloga za slavlje imala je ekipa Donje Višnjice koja je pobjednik 5. višnjičkih seoskih igara. Drugo je mjesto pripalo Bednjici, a treće Komes brijegu, četvrto je bilo Zlogonje, peto Zalužje, a šesta je bila ekipa Gornje Višnjice.

Najbolju kotlovinu također je pripremila Donja Višnjica, drugim je mjestom ocjenjivački sud nagradio Bednjicu, a trećim Zlogonje.