Ned09082020

Posljednje izmjene07:49:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Rekreacija Popularizacija mininogometa u Lepoglavi

Popularizacija mininogometa u Lepoglavi

Krajem kolovoza u Gradskoj je vijećnici održan sastanak s predsjednikom Hrvatskog mininogometnog saveza Brunom Alpezom. Iako je ideja mininogometa stara je tek nekoliko godina, od prošle godine aktivno se radi na njoj i u Lepoglavi.

Pobjednici lepoglavske malonogometne lige sudjelovali su i ove godine na državnoj završnici, što potvrđuje nogometnu kvalitetu našeg kraja, ali i potencijal za nastavak razvijanja ovog projekta. Prema mišljenju Saveza, Lepoglava bi trebala biti regionalno mininogometno središte za 4 sjeverne županije u Hrvatskoj.

Upravo je dosadašnja dobra suradnja i korektan odnos sa Savezom bio povod posjete predsjednika s kojim je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač razgovarao o daljnjim aktivnostima na popularizaciji ovog sporta u Hrvatskoj te mogućnostima ulaganja u razvoj sportske infrastrukture kroz igralište s umjetnom travom u Lepoglavi koje udovoljava svim uvjetima za mininogomet.

Idućeg mjeseca slijedi susret s promotorima ovog sporta u Hrvatskoj, Darijem i Josipom Šimićem, Tomom Šokotom, Brankom Ivankovićem, Anasom Sharbinijem i drugima u Zagrebu gdje će Lepoglava zajedno s ostalim jedinicama lokalne samouprave dogovoriti modele i načine suradnje.