Sub15082020

Posljednje izmjene11:11:40 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Rekreacija Lepoglavski penjači uspješni u Splitu

Lepoglavski penjači uspješni u Splitu

Prije desetak dana, 15.12. u Splitu je održano natjecanje u sportskom penjanju za mlađe uzraste – disciplina BOULDER, a to je ujedno bilo i posljednje natjecanje ove godine koje se boduje za Prvenstvo Hrvatske u sportskom penjanju. Natjecanje je održano u BOULDER dvorani SPK Marulianus, a nastupili su i lepoglavski penjači. Nakon skoro cijelog dana provedenog u penjačkoj dvorani, rezultatima koje su postigli naši natjecatelji možemo se samo ponositi.

Penjači lepoglavskog sportsko-penjačkog kluba "Direkt" vratili su se sa ukupno 6 medalja:

Valentin Mravlinčić-kategorija U10:
1. mjesto BOULDER Split 2012
1. mjesto ukupno - Prvenstvo Hrvatske 2012 – disciplina BOULDER
1. mjesto ukupno - Prvenstvo Hrvatske 2012 – disciplina LEAD (težinsko)

Marko Veseljak – kategorija U14
3. mjesto BOULDER Split 2012
3. mjesto ukupno - Prvenstvo Hrvatske 2012 – disciplina BOULDER

Tanja Mravlinčić – kategorija U16
4. mjesto BOULDER Split 2012
2. mjesto ukupno - Prvenstvo Hrvatske 2012 – disciplina LEAD (težinsko)

- Valentin je na visokom nivou u svojoj kategoriji od početka, ali u ovoj sezoni bio je osjetno bolji od konkurencije u Hrvatskoj. To pokazuju i rezultati na prethodnim kolima PH, a i na međunarodnom nivou kao što je 2. mjesto iRCC u disciplini LEAD u Zagrebu, a zauzeo je ukupno 6. mjesto iRCC-a iako je bio samo na 4 kola od 6. S obzirom na ovogodišnje rezultate, s pravom smatramo da mu prelazak u višu kategoriju iduće godine neće biti problem. - poručuje Ivan Štefičar, jedan od trenera.

Marko Veseljak je ove godine vrlo upornim treninzima napravio možda najveći „skok“ u formi. U Splitu se pokazao u punoj formi što potvrđuje i sam rezultat. U ovoj kategoriji će biti i  iduće godine, za sada je čvrsto pri vrhu, a fali mu još samo malo do vrha.

Tanja je nastupila usprkos bolovima u leđima i netreniranju protekla dva tjedna zbog te ozljede. Nažalost bolje od 4. mjesta u Splitu nije mogla. Ali s obzirom na ukupno srebro u LEAD disciplini, nije to bila preloša sezona.