Sri22012020

Posljednje izmjene11:20:57 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Rekreacija Višnjica šesta na državnim seoskim igrama

Višnjica šesta na državnim seoskim igrama

seoske_igre_uska

Ekipa Udruge za sport i rekreaciju "Sport za sve" Višnjica proteklog je vikenda (7. srpnja) u Vukosavljevici, u Virovitičko – podravskoj županiji, sudjelovala na 18. hrvatskom festivalu sportske rekreacije na selu, osvojivši pri tom šesto mjesto u konkurenciji 11 ekipa.

Višnjičarci, koji već tradicionalno sudjeluju na hrvatskim festivalima sportske rekreacije, s konkurencijom u Vukosavljevici snage su odmjerili u 10 disciplina - skok s mjesta za žene i muškarce, penjanje uz konop, hodanje na štulama, skakanje u vreći, nošenje košare na glavi, nošenje vode u putama, potezanje štapa, bacanje kamena s ramena i potezanje konopa.

I dok su se u većini disciplina plasirali u "zlatnu sredinu", u potezanju štapa ostali su nepobjedivi. Odlični su bili i u potezanju konopa gdje su poklekli tek u finalu. Na kraju, to je bilo dovoljno za ukupno šesto mjesto.

Ukupni pobjednik je ekipa domaćina Vukosavljevice, no Poljana Biškupečka, koja je osvojila drugo, i Stažnjevec, koji je bio treći, potvrdile su da je ovaj tip sportske rekreacije izuzetno razvijen na cijelom području  naše županije iz koje su na Festivalu u Vukosavljevici natjecale i ekipe Salinovca te Lančić Knapića.