Sri08072020

Posljednje izmjene03:36:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Ostalo IZBOR NAJSPORTAŠA (FOTO) Tea Hojsak i Mario Musulin najsportaši, Ženski nogometni klub Lepoglava i Kuglački klub Lepoglava najbolje sportske ekipe Grada Lepoglave u 2018. godini

IZBOR NAJSPORTAŠA (FOTO) Tea Hojsak i Mario Musulin najsportaši, Ženski nogometni klub Lepoglava i Kuglački klub Lepoglava najbolje sportske ekipe Grada Lepoglave u 2018. godini


Zajednica sportskih udruga Grada Lepoglave izabrala je najbolje sportaše i sportske ekipe Grada Lepoglave u 2018. godini. Nagrade su im uručene na svečanosti održanoj 8. veljače u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u Lepoglavi.
Najboljom sportašicom u 2018. godini proglašena je Tea Hojsak iz Ženskog nogometnog kluba Lepoglava, a najboljim sportašem Mario Musulin iz Sportsko penjačkog kluba "Direkt". Najboljom ženskom sportskom ekipom proglašen je Ženski nogometni klub Lepoglava, a najboljom muškom ekipom Kuglački klub Lepoglava.

Dodijeljena su i priznanja za najbolje mlade sportaše. Najboljom mladom sportašicom Grada Lepoglave u 2018. godini proglašena je Mia Ribić iz ženskog odbojkaškog kluba Lepoglava, a najboljim mladim sportašem Patrik Vučković iz Karate kluba Lepoglava. Priznanje za perspektivnu mladu sportašicu primila je Katarina Briški iz Ženskog nogometnog kluba Lepoglava, a perspektivnog mladog sportaša Leon Butko iz Karate kluba Lepoglava. Perspektivnom mladom ekipom proglašen je Ženski odbojkaški klub Lepoglava.

Najuspješniji sportaš veteran u 2018. godini bio je Zlatko Turk iz Kuglačkog kluba Lepoglava.

Titulu trenera odnosno trenerice godine ponijela je Stela Gotal iz Ženskog nogometnog kluba Lepoglava.

Posebno priznanje zaslužnom sportskom djelatniku pripalo je Jerku Kosu iz Planinarskog društva "Pusti duh", dok je priznanje za poseban doprinos sportu Grada Lepoglave dodijeljeno Udruzi za sport i rekreaciju "Sport za sve" Višnjica.

Lauraetima su čestitke uputili zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač i predsjednik Gradskog vijeća Robert Dukarić. Pri tom su istaknuli povratak financijske potpore sportu u Gradu Lepoglavi na razinu prije recesije.

- Željeli bismo da u sljedećoj godini imamo još napetiji izbor odnosno još više kandidata za dodjelu ovih prestižnih titula. Obećavam sportašima još veću financijsku i materijalnu podršku. Pri tom od sportaša očekujem da svojim zalaganjima opravdaju ta ulaganja – poručio je predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave, Tonko Županić.

Da se važno baviti sportom, kako zbog zdravlja tako i zbog vlastite "nadogradnje" sportašima je poručio predsjednik Gradskog vijeća, Robert Dukarić.
- Bavite se sportom i uživajte u njemu – poručio je sportašima Dukarić.

Zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač još se jednom, i ovom prigodom, osvrnuo na projekt financiranja Nogometne akademije NK Varaždin.
- Treba jasno i glasno reći da nećemo prihvatiti suludu ideju da izdvajamo vlastita sredstva za Nogometnu akademiju NK Varaždina. Protiv sam toga. Želim da novci ostanu u Lepoglavi i da njima financiramo naše klubove i sportaše. Ako će netko iskakati talentom i kvalitetom, on će prirodnim putem otići u neku drugi sredinu koja će mu omogućiti daljnji sportski razvoj. Nama je bitno osigurati bazu odnosno uvjete za početak bavljenja sportom – rekao je Kovač te kao način kojim bi se mogli potpomagati talentirani sportaši naveo je sportske stipendije.