Sub21072018

Posljednje izmjene11:26:52 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Ostalo ODBOJKA Mlađe kadetkinje ŽOK Lepoglave izborile nastup na prvenstvu regije gdje će predstavljati sjeverozapad Hrvatske

ODBOJKA Mlađe kadetkinje ŽOK Lepoglave izborile nastup na prvenstvu regije gdje će predstavljati sjeverozapad Hrvatske


Najmlađe kadetkinje Ženskog odbojkaškog kluba Lepoglava odlaze u nedjelju, 2. travnja u Bjelovar gdje će nastupiti na regionalnom prvenstvu Hrvatske u maloj odbojci. Nastup na prvenstvu na kojem će sudjelovati najbolji klubovi iz Sisačko – moslavačke, Varaždinske, Međimurske, Bjelovarsko – bilogorske, Karlovačke i Zagrebačke županije te Grada Zagreba, mlade lepoglavske odbojkašice izborile su sjajnim igrama i postignutim rezultatima u konkurenciji ženskih odbojkaških klubova s područja Varaždinske i Međimurske županije.

Naime, najmlađe kadetkinje ŽOK Lepoglave najbolje su plasirana ekipa prvenstva regije Sjever u maloj odbojci. Prvenstvo je to koje se igra turnirskim sustavom. Odigrano je ukupno šest turnira na kojima su mlade lepoglavske odbojkašice ostvarile najbolje rezultate.

- Veliki je to uspjeh za naš Klub i dokaz kvalitetnog rada, želje i talenta naših mladih odbojkašica koje dva puta tjedno dolaze na treninge koji traju 90 minuta. Potvrda je to i dobrog rada naših stručnjaka, trenera Marka Vrtara i Irene Premuž – rekao je predsjednik ŽOK-a Lepoglava Mario Varović.

Pred nastup u Bjelovaru nije postavljen nikakav rezultatski imperativ, no prisutna je želja igračica da pokažu kako su samo u godinu dana rada i treninga ostvarile veliki napredak i zavoljele odbojku koju igraju sve bolje i bolje.
- Ne razmišljamo o rezultatu jer ne znamo kakva je konkurencija i odnosi snaga. Idemo vidjeti gdje smo u odnosu na ostale. Upravo je i zbog toga važno sudjelovati na ovakvim prvenstvima – poručio je trener Marko Vrtar.

Na prvenstvu će nastupiti OK Olimpik i OK Foresta iz Zagreba, OK Nebo iz Zaprešića, OK Sisak, ŽOK Bjelovar, OK Velika Gorica i OK Karlovac te ŽOK Lepoglava za koju nastupaju Mia Ribić, Mihaela Belčić, Sara Ribić, Lana Makar, Nika Geček, Lucija Zver, Lana Loparić, Kristina Županić, Nikol Cimpešak, Lara Šincek, Katarina Gal i Mia Gal.

Inače, mala odbojka igra se po nešto drugačijim pravilima. Pored toga da su dimenzije igrališta manje,u polju svaka ekipa ima po četiri igračice. Uz malu odbojku igra se još i mini odbojka te svima poznata "velika" odbojka. I u tim se kategorijama igraju prvenstva i u obje kategorije nastupa i ŽOK Lepoglava natječući se u ligama skupine Sjever.
Uz mini, malu i "veliku" odbojku željele bi odbojkašice Lepoglave zaigrati i odbojku na pijesku te se nadaju da će se konačno realizirati dugo pripreman i najavljivan projekt uređenja odbojkaškog igrališta s pijeskom u Lepoglavi.
- Željele bismo imati mogućnost da u Lepoglavi zaigramo i odbojku na pijesku. Tako bi mogle puno više trenirati i uživati u odbojci, posebice u ljetnim mjesecima - poručuju igračice, dok u Klubu ističu kako se već dugo nastoji realizirati projekt koji uvijek negdje zapne.
- Mislim da je došlo vrijeme da se konačno uredi jedno takvo igralište. Mi smo učinili sve što je bilo u našoj moći. Osigurali smo čak i materijal, ali uvijek je projekt naišao na neku prepreku, posebice kad je u pitanju mjesto gdje bi se igralište uredilo. Takvo mjesto postoji na SRC-u i ne vidim razloga da se igralište ne izgradi. Nije riječ o velikim ulaganjima. Za gradnju igrališta smo dobili i potporu gradskih struktura i vjerujem da će se uskoro krenuti s njegovim uređenjem – zaključio je predsjednik ŽOK Lepoglave Mario Varović.