Čet16082018

Posljednje izmjene12:47:00 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Ostalo SPORTSKO PENJANJE Završila BLOK liga, Direktovci na pobjedničkom postolju

SPORTSKO PENJANJE Završila BLOK liga, Direktovci na pobjedničkom postolju


Penjačka dvorana "Fothia" u Zagrebu ugostila je penjače u finalnom kolu BLOK lige sezone 2017. Među njih čak 91 bilo je i pet članova Sportsko penjačkog kluba Direkt iz Lepoglave - Valentin Mravlinčić, Domagoj Pajtak, Ivan Štefičar, Tomislav Hosni i Marko Veseljak.

Valentin Mravlinčić i Domagoj Pajtak došli su "odraditi posao" odnosno potvrditi vodeće pozicije plasmane u ukupnom poretku kategorije rekreativaca što su i učinili.
S do sada osvojena sva tri prva mjesta u tri održana kola Valentin je mogao penjati bez opterećenja, siguran u ukupnu pobjedu. To je i učinio te drugim mjestom potvrdio ukupnu pobjedu u kategoriji rekreativaca. Slična situacija bila je i kod Domagoja, koji je osvojio uvjerljivo drugo mjesto u ukupnom poretku u istoj kategoriji.

Puno napetija bilo je u HOBBY kategoriji. Među prvih pet penjača bila je mala bodovna razlika pa se ukupni poredak rješavao u finalu. Tomislav Hosni i Ivan Štefičar iz SPK-a Direkt ušli su u HOBBY finale kao šesto plasirani. Dok Tomislav nije imao nikakve šanse da se u ukupnom poretku domogne postolja, Ivan je mogao s petog skočiti na treće mjesto za što je u finalu trebao biti najmanje drugi. No na kraju, nakon iscrpljujućih kvalifikacija, ipak nije bilo dovoljno snage, kondicije i koncentracije. U prva dva smjera bio je na dohvat vrha (što bi bilo dovoljno za drugo mjesto), ali nije bilo snage za "završni gib". S ispenjane tri zone, sve iz prvog pokušaja, Ivan je finale završio kao četvrti što je bilo dovoljno tek da zadrži peto mjesto u ukupnom poretku.
Tomislav je u finalu penjao solidno, ali manjak iskustva i malo treme uzelo je danak pa je završio kao peti. No ipak mu je plasman u finale donio "skok" u ukupnom poretku s desetog na šesto mjesto. Marko Veseljak plasirao se tek na 21. mjesto. Manjak motivacije i borbenosti uzeo je danak Tako lošim plasmanom sa sedmog pao je na 11. mjesto u ukupnom poretku.

Mario Musulin je sa samo dva nastupa završio na 11. mjestu u ukupnom poretku PRO kategorije.

- Rezultatima možemo biti zadovoljni. Ozljede su nas više – manje "zaobišle", a forma je na solidnom nivou. Sljedeće natjecanje je Prvenstvo Hrvatske u Zagrebu 13.05.2017.. Još malo treninga i dobri rezultati ne bi smjeli izostati – poručili su iz SPK-a Direkt