Pet24012020

Posljednje izmjene07:00:14 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Ostalo ŠAH Lepoglavski šahisti debitantsku sezonu u 4. ligi završili plasmanom u prvu polovicu tablice

ŠAH Lepoglavski šahisti debitantsku sezonu u 4. ligi završili plasmanom u prvu polovicu tablice


Debitansku sezonu u 4. šahovskoj ligi – Centar B sjever, koju za područje Varaždinske i Međimurske županije organizira Hrvatski šahovski savez, Šahovski klub Lepoglava zaključio je na petom mjestu u konkurenciji 11 klubova.

Lepoglavski su šahisti u 10 odigranih kola osvojil 26.5 bodova ostvarivši pet pobjeda, jednom odigravši neodlučeno dok su poraženi četiri puta.

Ekipa je nastupala na šest ploča. Nastupilo je 11 igrača – Stjepan Radić nastupio je 10 puta osvojivši 7 bodova, Božidar Ivanuša ostvario je sedam nastupa i osvojio 1.5 bod, Siniša Šamec u osam je nastupa osvojio 4.5 boda, Franjo Pavlović u osam nastupa 2.5 boda, Zdravko Križek u četrir nastupa jedan bod, Franjo Špiranec u devet nastupa 3.5 boda, Vjekosalv Levanić u dva nastupa pola boda, Aloj Zver u pet nastupa 3.5 boda, Ivan Dubovečak u pet nastupa 2.5 boda dok su Zlatko Dubovečak i Dragutin Huten nastupili jednom bez da su osvojili bodove.

Osim senirorske ekipe, u Šahovskom klubu treniraju i kadeti koji su ove godine, njih pet, nastupili na pojedinačnom prvenstvu Varaždinske županije u Varaždinskim Toplicama. Dio kadeta kao članovi šahovske ekipe OŠ Ivana Rangera iz Kamenice nastupili su na županijskom prvenstvu osnovnih škola gdje je ženska ekipa kameničke škole osvojila drugo, muška ekipa treće mjesto.

Članovi Šahovskog kluba Lepoglava na kraju su uspješno odrađene godine svim građanima, ljubiteljima šaha i onima koji su im tijekom godine pomogli, a to su Grad Lepoglava, TKIC, Zajednica sportskih udruga grada Lepoglave, Mesnici Jug i tvrtki Auguštanec, zaželjeli čestit Božić i retnu 2016. godinu.