Ned07062020

Posljednje izmjene02:39:55 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Ostalo IZBOR NAJSPORTAŠA GRADA LEPOGLAVE Tanja Mravlinčić najsportašica, Mario Musulin najsportaš

IZBOR NAJSPORTAŠA GRADA LEPOGLAVE Tanja Mravlinčić najsportašica, Mario Musulin najsportaš


Najbolja sportašica grada Lepoglave u 2014. godini je Tanja Mravlinčić iz Sportsko penjačkog kluba Direkt. Njen klupski kolega Mario Musulin najbolji je sportaš. Najboljom ženskom sportskom ekipom grada Lepoglave u prošloj godini proglašen je Ženski nogometni klub Lepoglava, dok je najbolja muška ekipa Trkačka sekcija Udruge za sport i rekreaciju "Sport za sve" Lepoglava.

Tanja Mravlinčić u 2014. godini juniorska je prvakinja Hrvatske u disciplini lead. Na otvorenom turniru Fothia open osvojila je prvo mjesto. U Boulder ligi od kontinenata osvojila je ukupno peto mjesto dok je u prvenstvu Hrvatske, u disciplini boluder, osvojila četvrto mjesto. Tanja je pobjednica Sjevernohrvatske lige u sportskom penjanju.
- Ova nagrada ostaje mi kao dobro sjećanje za cijeli život. Jako mi je drago što sam se počela baviti penjanjem kojim se bavim već četiri godine i očekujem još bolje rezultate od ovih – rekla je Tanja Mravlinčić.Mario Musulin, također član Sportsko penjačkog kluba Direkt, nastupio je na Hrvatsko-slovensko otvoreno prvenstvo u lednom penjanju osvojivši ukupno drugo mjesto. Pošto se navedeno natjecanje boduje za prvenstvo Hrvatske, Mariju je kao najbolje plasiranom penjaču iz Hrvatske pripala titula prvaka Hrvatske. Zahvaljujući tom rezultatu Mario je postao i član hrvatske reprezentacije te će nastupiti na dva natjecanja Svjetskog kupa – u Italiji i Švicarskoj.
- Drytoolingom sam se počeo baviti prije godinu i pol, ustvari jedno par mjeseci prije nego li je održano prvo natjecanje. Prošle godine sam išao na prvenstvo Hrvatske samo probat i osvojio sam peto mjesto. Onda sam se odlučio posvetiti tom tipu penjanja i onda kroz tri kola međunarodnog kupa, koji se ujedno boduje za prvenstvo Hrvatske, sam uspio doći i do prvog mjesta. Pošto sam član hrvatske reprezentacije ledenopenjačke reprezentacije vratio sam se sa Svjetskog kupa i Svjetskog prvenstva gdje sam, obzirom na ozljede koje sam imao i prvo natjecanje, ostvario dobre rezultate. Nagrada će mi sigurno biti poticaj za dalje – istaknuo je Mario Musulin.Ženski nogometni klub Lepoglava u protekloj se godini uspješno natjecao u 2. hrvatskoj nogometnoj ligi za žene u kojoj se i ove godine bori za ulazak u 1. ligu, dok se Trkačka sekcija USR "Sport za sve" Lepoglava prošle godine natjecala u Hrvatskom cestovnom kupu plasiravši se na ukupno šesto mjesto pri čemu je član ekipe Slavko Murić u pojedinačnoj konkurenciji zauzeo ukupno treće mjesto od 479 trkača i prvo mjesto u svojoj dobnoj kategoriji. Zbog tog je rezultata Slavko Murić proglašen najuspješnijim sportašem grada Lepoglave u veteranskoj kategoriji.
- Nagrada nam puno znači i znak je da smo puno radili. Puno je to odricanja i puno trčanja, skoro po cijeloj Hrvatskoj. Išli smo "ganjat" taj kup. Rezultat bi bio i bolji da su ostali članovi uspjeli kompletirati nastupe u svim kolima. Ostale ekipe imale po pedesetak trkača, a nas je bilo samo četiri, taman toliko koliko je potrebno za ekipu. Osobno se nisam nadao da bi mogao biti pojedinačno treći u ukupnom poretku – prokomentirao je dodijeljena priznanja Slavko Murić.Izbor za najsportaša grada Lepoglave u 2014. godini organizirala je Zajednica sportskih udruga grada Lepoglave, a uz najboljeg sportaša i sportašicu te najbolje ekipe, izabrani su najbolji sportaši u još nekoliko kategorija.

Za poseban doprinos sportu grada Lepoglave – za sportske zasluge, priznanje odnosno velika plaketa, dodijeljno je Vladimiru Hajduku. Isto tako, za poseban doprinos sportu grada Lepoglave, ali za sponzorske i donatorske zasluge, dodijeljeno je Stefanu Blaguškom.

Perspektivnim mladim sportašima u 2014. godini proglašeni su: Dino Kovač, Martin Breški i Dolores Juriša iz Karate kluba Lepoglava; zatim Valentin Mravlinčić i Marko Veseljak iz Sportsko penjačkog kluba Direkt; Alen Čretni iz USR "Sport za sve" Lepoglava; Sandra Kuća, Ena Hojsak i Tea Hojsak iz Ženskog nogometnog kluba Lepoglava; David Posnjak iz Nogometnog kluba Lepoglava; Filip Jarnjak, Karlo Bobek i Danijel Golub iz Rukometnog kluba Concordia te Ivan Perković, David Paska i Karlo Zidar iz Košarkaškog kluba Lepoglava.

Trenerom godine proglašen je Željko Breški iz Karate kluba Lepoglava dok je za ostvaren uspjeh na državnom prvenstvu priznanje primila ženska nogometna ekipa Osnovne škole Ante Starčevića iz Lepoglave.