Čet17062021

Posljednje izmjene12:17:08 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Ostalo PENJAČKO NATJECANJE U LEPOGLAVI Članovi SPK-a Direkt odlični i na domaćem terenu

PENJAČKO NATJECANJE U LEPOGLAVI Članovi SPK-a Direkt odlični i na domaćem terenu


Proteklog je vikenda Sportsko penjački klub Direkt bio domaćin penjačkog natjecanja koje je u Lepoglavi okupilo brojne penjače svih uzrasta iz raznih krajeva Hrvatske.
Natjecanje je trajalo dva, a prvog dana (subota) u Penjačkom centru u lepoglavskom Domu kulture održano je 2. kolo Sjevernohrvatske lige u sportskom penjanju za mlađe uzraste – u disciplini boulder. Nastupilo je 32 mladih penjača među kojima i troje članova SPK Direkt – Valentin Mravlinčić, Marko Veseljak i Tanja Mravlinčić. Natjecatelji su trebali savladati osam postavljenih smjerova.

Valentin Mravlinčić osvojio je prvo mjesto u kategoriji kadeta. Također prva bila je i Tanja Mravlinčić, ali u kategoriji juniorki dok je Marko Veseljak zauzeo treće mjesto u kategoriji starijih kadeta.

Drugog dana natjecanja (nedjelja) održano je 2. kolo Boulder lige od kontinenata (BLOK) u kojem je nastupilo 49 natjecatelja, većinom iz sjeverozapadne Hrvatske i Zagreba, ali i penjača iz Karlovca i Splita koji su morali savladati čak 17 zadanih smjerova.
U ženskoj kategoriji u kojoj je nastupilo 12 penjačica Tanja Mravlinčić osvojila je drugo mjesto. Prva je bila Karla Vlatković iz Zagreba, a treća Maja Roboz, također iz Zagreba.

U muškoj PRO kategoriji nastupilo je 10 penjača. Pobjedu je odnio Krešimir Morić iz Zagreba, drugi je bio Nikola Kramarić iz Splita, a treći Jagor Čakmak iz Zagreba. Od domaćih penjača nastupio je jedino Filip Loparić zauzevši solidno šesto mjesto.
U muškoj HOBBY kategoriji nastupilo je 27 penjača, a prvo su mjesto podijelili Matija Britvec iz Karlovca i Fran Horvat iz Zagreba, dok je treći bio Ivan Tomičić. Od direktovaca nastupio je jedino Tihomir Bregović zauzevši 22. mjesto.

Natjecanje je, što su potvrdili njegovi sudionici, održano na vrlo visokom nivou za što je zaslužna radna ekipa SPK-a Direkt: Ivan Štefičar (organizacija natjecanja i obrada podataka); Ivan Vitez, Mario Musulin i Filip Loparić (postavljači smjerova); Tihomir Bregović, Tanja Mravlinčić, Nikolina Kos, Marijan Lonjak, Saša Borko, Iva Štefičar i Božidar Breški (fotograf).