Ned07062020

Posljednje izmjene02:39:55 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Ostalo SPORTSKO PENJANJE Lepoglavski penjači nastupili na nekoliko natjecanja i na svima osvojili odličja

SPORTSKO PENJANJE Lepoglavski penjači nastupili na nekoliko natjecanja i na svima osvojili odličja


Iza članova Sportsko – penjačkog kluba Direkt iz Lepoglave uspješan je vikend. Nastupili su na nekoliko različitih natjecanja pri čemu su svi osvojili neko od odličja.

U penjačkom centru Fothia (velesajam u Zagrebu) održano je 1. kolo Sjevernohrvatske lige za sezonu 2014/2015 u disciplini BOULDER  na kojem su nastupili Tanja Mravlinčić i Marko Veseljak.

Marko je u kategoriji starijih kadeta osvojio drugo mjesto. Popeo je svih 8 smjerova u ukupno 9 pokušaja te je nakon prvog kruga dijelio prvo mjesto. U superfinalu ga je tek jedno hvatište dijelilo  od samog vrha pa je Marko zauzeo drugo mjesto.

Tanja je popela sedam od osam smjerova, sve iz prvog pokušaja. Pošto je bila i jedina u kategoriji juniorki, to je bilo dovoljno za prvo mjesto.

- Oboje naših mladih natjecatelja pokazali su odlično penjanje, pogotovo Marko koji je ostvario velik napredak u odnosu na prošlu sezonu – zadovoljni su u SPK Diretkt.
Sljedeće kolo SHL-a je u Lepoglavi (20.12.2014.) gdje će naši natjecatelji biti na domaćem terenu i nadamo se još boljem rezultatu.

Filip Loparić nastupio je u 2. kolu BLIK-a (Bouldder Lige Istre i Kvarnera) u Poreču. konačno postolje i za njega i to ono najviše.
U vrlo jakoj hobby konkurenciji popeo je 18 od 19 smjerova, isto kao i drugoplasirani, ali u manjem broju pokušaja što mu je na kraju natjecanja uvjetovalo još jedno penjanje i to na najvišu stepenicu postolja – onu pobjedničku.

Bjelovar je ugostio 2. kolo Slovensko-Hrvatskog drytooling pokala gdje nastupio još jedan član SPK-a Direkt, a od nedavno i hrvatski reprezentativac Mario Musulin.
Kao i njegovi klupski kolege i on se okitio medaljom i to onom srebrnog sjaja, isto kao i u prošlom kolu. Još jednim osvajanjem drugog mjesta Mario Musulin, kolo prije kraja natjecanja, drži čvrsto drugo mjesto u ukupnom poretku.