Sub08082020

Posljednje izmjene07:49:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Ostalo ŠAH Lepoglavski šahisti krenuli u stvaranje temelja za nastup u 4. hrvatskoj šahovskoj ligi

ŠAH Lepoglavski šahisti krenuli u stvaranje temelja za nastup u 4. hrvatskoj šahovskoj ligi

Šahovski klub Lepoglava, najmlađa sportska udruga u gradu Lepoglavi, osnovana krajem protekle godine, iza sebe već ima uspješno organizirano otvoreno šahovsko prvenstvo Lepoglave, ali i brojne planove kojima u budućnosti želi popularizirati igranje šaha na lepoglavskom gradskom području.

Što se otvorenog šahovskog prvenstva Lepoglave tiče, osvojio ga je Stjepan Radić, drugo je mjesto pripalo Božidaru Ivanuši, atreće i Siniši Šamecu.

Pehare pobjednicima,a prigodne šahovske publikacije svim sudionicima prvenstva uručio je predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Lepoglave Stjepan Ficko ujedno predavši Klubu i 30-tak stručnih knjiga sa šahovskom tematikom, dar predsjednik Šahovskog kluba Ban Jelačić iz Zaprešića ujedno i predsjednika Šahovskog saveza Zagrebačke županije Željka Kiseljaka.

Inače, Šahovski klub Lepoglava broji 22 člana. No, važno je istaknuti da je u šahovsku školu koju u osnovnim školama u Lepoglavi i Kamenici organizira Klub, uključeno 35 osnovnoškolaca.
- To nam je vrlo važno jer ćemo budućnost Kluba temeljiti na mladim šahistima. Dok oni ne stasaju, oslonit ćemo se na trenutni kadar s čijom sam se kvalitetom upoznao na otvorenom prvenstvu Lepoglave – istaknuo je Stjepan Radić, predsjednik i trener Šahovskog kluba Lepoglava iza kojeg je 29 godina provedenih za šahovskom pločom i na mjestu predsjednika Šahovskog kluba Buje.

Jedan od značajnijih planova Kluba stvoriti je do iduće godine uvjete za nastup u 4. hrvatskoj šahovskoj ligi sjever. Za to je prije svega potrebno nabaviti šest natjecateljskih elektroničkih satova neophodnih za organiziranje službenih susreta.  Do tada u planu je organizacija prijateljskih susreta na kojima bi se dobio dodatni uvid u kvalitetu članova Kluba koji bi trebali biti članovi natjecateljske ekipe.

Iz Kluba je upućen poziv svima koji vole i žele igrati šah da se kao članovi uključe u rad Kluba. Najbolje je da to učine na treninzima koji se održavaju dva puta tjedno u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca, u lepoglavskom Domu kulture. Utorkom od 19 do 21 te petkom od 17 do 20 sati.