Sub27112021

Posljednje izmjene08:20:10 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Nogomet SELEKTIVNI SUSRET U LEPOGLAVI Mlade nogometašice selekcija Varaždinske i Međimurske županije u borbi za reprezentativni dres

SELEKTIVNI SUSRET U LEPOGLAVI Mlade nogometašice selekcija Varaždinske i Međimurske županije u borbi za reprezentativni dres


Lepoglava je 11. listopada bila domaćin međužupanijskog selektivnog susreta mladih ženskih nogometnih sastava Varaždinske i Međimurske županije. Riječ je o susretu selekcija mladih nogometašica 2007., 2008. i 2009. godišta iz klubova s područja navedenih dviju županija kojima je ova selektivna aktivnosti, koju provodi Hrvatski nogometni savez, prigoda da kroz selektivni proces izbore mjesto u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.

"Druga je ovo selektivna aktivnost Nogometnog središta Sjever koji okuplja pet sjevernih županija. Cilj je na ovakvim selektivnim aktivnostima odabrati najbolje mlade nogometašice koje će dobiti prigodu da se na završnom selektivnom turniru, koji će okupiti sve djevojčice koje su izabrane kao najbolje na selektivnim aktivnostima svih nogometnih središta, izbore za mjestu u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.", pojasnila je instruktorica NS Sjever Stella Gotal, inače izbornica mlade ženske hrvatske U-17 reprezentacije.

Da bude domaćin selektivnom susretu mladih nogometašica Varaždinske i Međimurske županije Lepoglava je odabrana zbog uvjeta koje pruža, prije svega zbog kvalitetnog novouređenog terena, ali i činjenice da je Lepoglava jedan od ženskih nogometnih centara što potvrđuje i činjenica da je na navedenom susretu nastupilo čak devet nogometašica iz ŽNK Lepoglave.

Uoči susreta, koji je završio pobjedom selekcije Međimurske županije (2:0) okupljene mlade nogometašice pozdravio je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.
"Lijepo je vidjeti da se u Lepoglavi događaju sportske aktivnosti poput ovog susreta koji je u europskom gradu sporta okupio mlade nogometašice s područja Varaždinske i Međimurske županije. Podupiremo ovakva događanja jer sport je važan za razvoj mladih.", poručio je Škvarić.

Prigoda je ovo za poziv svim djevojčicama koje se žele baviti nogometom da se jave Ženskom nogometnom klubu Lepoglava i to pozivom na brojeve: 097 624 4987 (Siniša Matuza) ili 099 4112 637 (Martina Murić).