Uto02062020

Posljednje izmjene06:28:52 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Nogomet NOGOMET Mlade nogometašice Lepoglave na selektivnom turniru HNS-a u Osijeku

NOGOMET Mlade nogometašice Lepoglave na selektivnom turniru HNS-a u Osijeku


Nakon odrađenih selektivnih aktivnosti u pet hrvatskih nogometnih središta, u Osijeku je održan završni turnir na kojem su nastupile selekcije mladih nogometašica odabranih kroz provedene selektivne aktivnosti. Nogometno središte Sjever predstavljale su i tri mlade nogometašice Lepoglave - Vanessa Čavka, Barbara Kelava i Ivona Sačić, predvođene Stellom Gotal, instruktoricom za ženski nogomet središta Sjever ujedno i izbornicom U17 ženske nogometne reprezentacije Hrvatske koja je ovaj turnir iskoristila i kako bi se uvjerila u kvalitetu potencijalnih reprezentativki.

Podsjećamo, u svakom od središta provedene su selektivne aktivnosti na kojima je odabrano po 18 djevojčica koje će nastupiti na završnoj selektivnoj aktivnosti u Osijeku. Jedan od tri selektivnih aktivnosti za Nogometno središte Sjever održana je u Lepoglavi gdje je krajem ožujka ove godine odigrana utakmica između selekcija Varaždinske i Međimurske županije. Pored Lepoglave, održane su još dvije selektivne aktivnosti za Nogometno središte Sjever i to u Koprivnici za igračice iz Koprivničko – križevačke, Bjelovarsko – bilogorske i Virovitičko – podravske županije te u Prelogu gdje je održana završna selektivna aktivnost za najbolje iz svih pet navedenih županija. 18 najboljih odabrane su da predstavljaju Nogometno središte Sjever .

Cijeli navedeni proces Hrvatski nogometno savez pokrenuo je s ciljem selektiranja djevojčica 2003., 2004. i 2005. godišta za potrebe reprezentativne nogometne vrste navedenog uzrasta.

foto: HNS