Sri19022020

Posljednje izmjene01:02:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Nogomet ŽENSKI NOGOMET U Lepoglavi odigrana utakmica nogometnih vrsti djevojčica iz Varaždinske i Međimurske županije

ŽENSKI NOGOMET U Lepoglavi odigrana utakmica nogometnih vrsti djevojčica iz Varaždinske i Međimurske županije


Hrvatski nogometno savez pokrenuo je proces selektiranja djevojčica 2003., 2004. i 2005. godišta za potrebe reprezentativne nogometne vrste navedenog uzrasta.

Zahvaljujući jedinstvenom sustavu priliku da pokažu svoje znanje i vještine te izbore prigodu priključiti se reprezentativnoj nogometnoj vrsti u svom uzrastu dobile su gotovo sve djevojčice koje nastupaju bilo za ženske ili muške nogometne klubove diljem Hrvatske. Naime, u nogometnim središtima Sjever, Split, Zagreb, Rijeka i Osijek organizirane su tzv. selektivne aktivnosti koje će iznjedriti po 18 djevojčica koje će krajem svibnja nastupiti na završnoj selektivnoj aktivnosti u Osijeku. Tu će biti odabrane one najbolje koje će biti priključene reprezentaciji.
Prva selektivna aktivnost za Nogometno središte Sjever održana je u Lepoglavi. Riječ je o utakmici ekipa sastavljenih od djevojčica iz Varaždinske i Međimurske županije.

Utakmica je odigrana na Sportsko-rekreacijskom centru u Lepoglavi. Ni kiša, ni niska temperatura nisu omele 40 djevojčica da pokažu svoje nogometno znanje. Njihov je nastup, marljivo vodeći bilješke, pratila instruktorica Nogometnog središta Sjever za ženski nogomet, Stella Gotal.

- Ova je utakmica prva selektivna aktivnost za Nogometno središte Sjever. Nakon ovog susreta djevojčica iz Varaždinske i Međimurske županije, u Đurđevcu će se odigrati susret nogometnih vrsta djevojčica iz Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske te Virovitičko- podravske županije. One najbolje, zajedno s djevojčicama koje su pokazale najviše na susretu odigranom u Lepoglavi, okupit će se na završnoj selekciji Nogometnog središta Sjever na kojoj će biti izabrano njih 18 koje će krajem svibnja put Osijeka na završnu selektivnu aktivnost – pojasnila je Stella Gotal koja je inače trenerica Ženskog nogometnog kluba Lepoglava koji se u 2. hrvatskoj nogometnoj ligi za žene bori za sam vrh nastojeći se izboriti za povratak u elitni rang ženskog nogometa. Upravo je ta veza Stelle s Lepoglavom bila razloga da je Lepoglavu odabrala za domaćina selektivnog susreta djevojčica iz Varaždinske i Međimurske županije.

- Na mjesto instruktorica Nogometnog središta Sjever za ženski nogomet izabrana sam prije otprilike mjesec i pol dana. Svaka regija ima svog instruktora, a na čelu je glavni instruktor za muški i ženski nogomet Petar Krpan – pojasnila je Stella Gotal te, ne otkrivši imena, istaknula da su djevojčice u na utakmici odigranoj u Lepoglavi pokazale dosta potencijala pri čemu su neke svojim znanjem i nogometnim umijećem odskakale od ostalih.

Iako rezultat nije bio u prvom planu, u susretu mješovitih ekipa pobjedu od 3:0 ostvarila je Ekipa 1.