Ned26092021

Posljednje izmjene10:55:46 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Mali nogomet KARLOVAČKO KUP LEPOGLAVA 2019. (FOTO) ASO Ponos pobjednik turnira

KARLOVAČKO KUP LEPOGLAVA 2019. (FOTO) ASO Ponos pobjednik turnira


Slavljem ekipe ASO Ponos u Lepoglavi je završilo 15. izdanje Otvorenog zimskog turnira u malom nogometu "Karlovačko kup Lepoglava 2019.".

Pred 300-njak gledatelja, ekipa ASO Ponos je u finalnom susretu, kojeg je obilježila čvrsta igra i malo prigoda, rezultatom 1:0 savladala ekipu Hudek trgotrans. Jedini pogodak vrijedan naslova postigao je Denis Švaljek.

U uzbudljivoj utakmici utakmici za treće mjesto ekipa Tornado je, nakon što je utakmica u regularnom dijelu završila 6:6, udarcima sa šest metara savladala ekipu Janke i Marke.
U veteranskoj konkurenciji naslov je pripao ekipi ŠUG Gornja Šemnica koja je u finalu s 5:3, uz tri gola Dragutina Dleska i dva Darka Kunšteka, savldala ekipu MS-Inetrart za koju su golove postigli Nikola Ljubić, Tomislav Skrbinec i Mario Čehulić.
Treće mjesto kod veterana pripalo je ekipi IPA 192 PU Varaždinska koja je s 4:3 bila bolja od ekipe DSR Crna mačka. Golove za pobjedničku ekipu postigli su Zvonko Pintarić (2), Josip Zagorščak i Danijel Tekić, a za poražene Mario Antolković, Ivica Baneković i Drago Mahnet.

Tijekom finalnog dana odigrane su i dvije revijalne utakmice. U prvoj su snage međusobno odmjerile kadetkinje ŽNK Lepoglave dok su se u drugoj sastale ekipe ŽNK Lepoglave i ŽNK Rijeka. Nogometašice Lepoglave slavile su rezltatom 4:2. Po dva su gola za Lepoglavu postigle Valentina Kupčić i Lorena Lovrić dok su za gošće iz Rijeke golove postigle Rahela Vego i Vana Gaić.

Nakon finalnog susreta uslijedila je podjela pehara i nagrada najboljim ekipama i pojedincima turnira. Uz pehare, najboljim su ekipama dodijeljene i novčane nagrade od 15.000, 5.000, 2.000 i 1.000 kuna za osvojeno prvo, drugo, treće i četvrto mjesto u seniorskoj konkurenciji te 5.000, 2.000 i 1.000 kuna za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto u veteranskoj konkurenciji. Pehare i nagrade predstavnicima ekipa uručili su lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, njegov zamjenik Hrvoje Kovač i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave, Tonko Županić.

Najbolji strijelac turnira u seniorskoj konkurenciji bio je Kristijan Leljak (Gradietljstvo Merkaš) s 15 postignutih golova. Najbolji strijelac kod veterana bio je Dragutin Dlesk (ŠUG Gornja Šemnica) s 12 postignutih golova.

Najboljim golmanom turnira u seniorskoj konkurenciji proglašen je Alen Đurman (Hudek trgotrans), a u veteranskoj Danijel Posavec ( IPA 192 PU Varaždinska).

Titulu najboljeg igrača turnira ponio je Saša Hojski (Tornado) kod seniora, a Dragutin Dlesk (ŠUG Gornja Šemnica) kod veterana.

Najbolji igrač seniorskog finala bio je Matija Majcenić (ASO Ponos), a veteranskog Dragutin Dlesk (ŠUG Gornja Šemnica).

Nagrada za fair-play u seniorskoj konkurenciji dodijeljena je ekipi Maloi Drašković, a u veteranskoj ekipi Zbrda zdola.

Na kraju turnira nagrađeni su i gledatelji. Glavna nagrada organizatora i sponzora – moped, otišla je, nakon izvlačenja brojeva ulaznica, u Brodarevec, Stjepanu Martinčeviću.

Inače, na turniru je nastupilo 43 seniorskih i 22 veteranskih ekipa, a tijekom šest vikenda trajanja turnira odigrano je 111 utakmica.Turnir su organizirali Zajednica sportskih udruga Grada Lepoglave i Klub igrača malog nogometa Lepoglava.