Sub25092021

Posljednje izmjene10:55:46 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Mali nogomet KARLOVAČKO KUP LEPOGLAVA Graditeljstvo Merkaš pobjednik turnira

KARLOVAČKO KUP LEPOGLAVA Graditeljstvo Merkaš pobjednik turnira


Pobjedom momčadi Graditeljstvo Merkaš iz Donje Šemnice, u Lepoglavi je završeno 14. izdanje otvorenog zimskog turnira u malom nogometu "Karlovačko kup Lepoglava 2018".

Graditeljstvo Merkaš u finalnom je susretu, nakon izvođenja sedmeraca, savladala branitelja naslova, momčad Tornada. U regularnom dijelu utakmica je završila bez pobjednika rezultatom 1:1 pa je pobjednik turnira odlučen izvođenjem udaraca sa sedam metara. Činjenica da je momčad Tornada na finalnu utakmicu stigla bez "pravog" golmana bio je veliki njezin hendikep koji je iskoristilo Graditeljstvo Merkaš te s ukupnim rezultatom 4:3 slavilo u finalu. Pogotke u regularnom dijelu susreta postigli su Dejan Slunjski (24. min) za Tornado i Dražen Kranjčec (37. min.) za Graditeljstvo Merkaš.

Prije finalnog susreta, koji je započeo uvodnim nastupom Limene glazbe Lepoglava, odigrana je utakmica za treće mjesto u kojoj je momčad KIMN&Prijatelji s 5:2 savladala CB K Filipu. Tri pogotka za momčad KIMN&Prijatelji postigao je Tomislav Jagić, a po jednog Petar Sabolić i Darko Jagić. Za poražene golove su postigli Ivan Risek i Matija Šalković.

U finalu veteranskog dijela turnira sastale su se momčadi KIMN&UDVDR Bednja i ŠUG Gornja Šemnica. Slavila je momčad KIMN&UDVDR Bednja rezultatom 5:2. Golove za pobjednika postigli su Alen Kovačec, Alen Ferček, Miljenko Kunštek, Ivan Ivanović i Goran Zubić, a za poražene Bojan Šemnički i Mladen Šerek.
Treće mjesto sveteranskog dijela turnira pripalo je momčadi CB Bull koja je savladala momčad IPA rezultatom 4:1.

Po završetku finala najboljim su momčadima i pojedincima uručena priznanja i nagrade. Uručili su ih gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić, njegov zamjenik Hrvoje Kovač, predsjednik Gradskog vijeća Robert Dukarić i predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Lepoglave Ivica Rudec.

Najbolji strijelac turnira u seniorskom djelu turnira s 10 postignutih golova je Saša Hojski iz Tornada, dok je kod veterana najviše golova – 10, zabio Mladen Šerek iz momčadi ŠUG Gornja Šemnica.

Najboljim golmanom seniorskog turnira proglašen je Luka Mikić iz momčadi KIMN&Prijatelji, a kod veterana Igor Celjak iz momčadi KIMN&UDVDR Bednja.

Najbolji igrač turnira je Dragutin Dlesk iz pobjedničke momčadi Graditeljstvo Merkaš. Najbolji igrač turnira u konkurenciji veterana je Miljenko Kunštek, član pobjedničke momčadi veteranskog djela turnira – KIMN&UDVDR Bednja.

Najboljim igračem seniorskog finala proglašen je Renato Rumbak iz Graditeljstva Merkaš, a veteranskog finala Miljenko Kunštek iz KIMN&UDVDR Bednja.

Nagradu za fair-play kod seniora pripala je momčadi Caffe bar K Filipu, a kod veterana NK Ivančici.

Inače, na turniru su odigrane 50 utakmica u seniorskoj i 25 u veteranskoj konkurenciji. Postignuto je 406 golova ili 5,39 po utakmici.