Čet27022020

Posljednje izmjene02:55:56 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Mali nogomet "Hudekima" malonogometni kup

"Hudekima" malonogometni kup

mali_nog_kup_naslovna

Nakon završetka sezone u Ligi malog nogometa grada Lepoglave, na igralištu sportsko rekreacijskog centra u Lepoglavi održalo se tradicionalno kup natjecanje za sve sudionike Lige.

Natjecanje se ove godine održalo u sklopu lepoglavskih dana i to je privuklo velik broj posjetitelja na tribine rukometnog igrališta. Natjecateljski brojevi za kup preuzeti su iz plasmana ekipa na kraju ligaškog natjecanja pa se tako prvak Elkom sastao s posljednjim Infernom, drugoplasirana Očura s pretposljednjim Autodijelovima Danas itd.

U prvom kolu svi „nositelji“ prošlo su dalje, a problema su imali samo Sestranec koji je tek nakon kaznenih udaraca pobijedio Drvodjelac pilanu, a FC Cojones sa tijesnih 3:2 ekipu Pustog duha. Zbog 14 ekipa u natjecanju, u četvrtfinale se unatoč porazu plasirala i ekipa Drvodjelac pilane jer je trebao biti zadovoljen kvorum od osam ekipa u tom stupnju natjecanja.

U četvrtfinalu također nije bilo iznenađenja pa su se tako u završnicu plasirale četiri ekipe koje su dominirale i ligaškim dijelom natjecanja protekle sezone. Najzanimljiviju utakmicu odigrali su Elkom i Drvodjelac pilana gdje su igrači Drvodjelca ponovno ostali kratkih rukava nakon izvođenja kaznenih udaraca.

U polufinalu su na rasporedu bile prave dvije poslastice gdje su se sastali Očura i Hudek trgotrans te Elkom i FC Cojones. Ekipe Očure i Hudek trgotransa su u uzbudljivoj utakmici postigle svaka po dva gola pa se pristupilo izvođenju kaznenih udaraca gdje je s ukupnih 5:3 u finale otišao Hudek trgotrans. U drugom polufinalu FC Cojones i Elkom ponudili su reprizu posljednjeg kola prvenstva gdje je Elkom na dramatičan način uzeo naslov prvaka. U kupu Cojonesi su uspjeli uzvratiti svojim protivnicima za taj poraz i slavili s 2:1.

U velikom finalu vidno umorni i bez nekoliko ključnih igrača Cojonesi nisu uspjeli parirati ekipi Hudek trgotransa i utakmica je završila s visokom pobjedom Hudeka od čak 5:1. Lepoglavčani su kod 2:0 uspjeli tek smanjiti rezultat, ali više od toga nisu mogli.

Nakon završetka finala dodijeljene su brojne nagrade. U Ligi mjesnih odbora nagradu za fair play primila je ekipa Gečkovca koja nije propustila ni jedno kolo. Za mlade perspektivne igrače odabrani su Emanuel Andreić iz Purge-Vulišinca te Matija Škrbec iz Podgorja. Za tri prvoplasirane ekipe organizator je osigurao komplet od 12 dresova i pehar, a tu nagradu dobili su trećeplasirani USR Čret, drugoplasirana Purga-Vulišinec te prvak Podgorje. Ostale ekipe u Ligi dobile su nogometnu loptu. Najbolji strijelac lige bio je Dejan Juren iz Podgorja koji je također dobio priznanje.

U Ligi malog nogometa sa 12 kompleta dresova nagrađene su četiri prvoplasirane ekipe i to FC Cojones, Hudek trgotrans, Očura i prvak Elkom. Uz dresove su tri prvoplasirane ekipe dobile i pehar. Za najboljeg igrača proglašen je Nikola Hranić iz Elkoma, najboljeg vratara Danijel Cerovčec iz FC Cojonesa, a najboljeg strijelca Robert Murić iz Očure. Nagradu za fair play dobila je ekipa Inferna, a nagrade organizatora bez obzira na plasman MNK Žarovnica i Drvodjelac pilana.

Budući da je ovo bila jubilarna 15. sezona Lige malog nogometa grada Lepoglave, organizator je nagradio četiri igrača koji su igrali u svih 15 sezona. Tako su Mladen Andreić, Zdravko Benčina, Boris Štefanek i Janko Štefanek na poklon dobili trenirke.

Pobjednik kupa, ekipa Hudek trgotransa, za nagradu je dobila pehar i večeru u restoranu Ivančica dok je drugoplasirana ekipa FC Cojonesa dobila nogometnu loptu.

Ovime je završena još jedna malonogometna sezona u Lepoglavi. Nastupio je velik broj kvalitetnih igrača, odigrano puno dobrih utakmica i organizator i pokrovitelj grad Lepoglava mogu biti i više nego zadovoljni. Za očekivati je da će se za sljedeću sezonu prijaviti još više ekipa, a njihov broj ograničen je na 16. Prijave se vrše do 15.8. kod Ivice Rudeca na broj 091 5151 208 ili na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..