Uto22092020

Posljednje izmjene04:07:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Mali nogomet Memorijalnim turnirom prisjetili se poginulih branitelja

Memorijalnim turnirom prisjetili se poginulih branitelja

U znak sjećanja na poginule branitelje Tomu Jambora, Josipa Kapustića i Stjepana Vusića, prošlog je vikenda održan 8. po redu malonogometni turnir. Program prisjećanja na poginule branitelje započeo je u subotu 24. kolovoza svetom misom koju je u Kamenici predvodio biskup mons. Josip Mrzljak i polaganjem vijenaca na grobove branitelja.

Usprkos lošem vremenu, mještani i obitelji poginulih okupili su se istog dana na igralištu u Žarovnici gdje je gradonačelnik Marijan Škvarć službeno otvorio dvodnevni Memorijalni turnir. Nazočnima su se obratili Ljudevit Cikač i Vladimir Debeljak predsjednik i zamjenik predsjednika Koordinacije braniteljskih udruga iz Domovinskog rata Gradova Ivanca i Lepoglave ujedno i organizatori turnira.

Prvog dana turnira, 10 prijavljenih ekipa natjecalo se na igralištu u Žarovnici, dok je nastavak turnira odigran u Jerovcu sljedećeg dana. U finalnom susretu prvo mjesto je zauzela ekipa Žarovnica II, drugo DŠR Lančić-Knapić a treće mjesto je pripalo ekipi Žarovnica I. Najboljim igračima uručene su prigodne nagrade.

Pokrovitelji turnira su Grad Lepoglava i Grad Ivanec. Što se pak tiče onog sportskog dijela, prijavilo se 10 momčadi, koje su u Žarovnici igrale po skupinama, a četvrtfinalni susreti bili su na rasporedu u nedjelju u Jerovcu. Pobjednici četvrtfinala su ostvarili plasman u polufinale, u kojem je DŠR Lančić Knapić pobijedio Žarovnicu I boljim izvođenjem penala sa 6:5, nakon 1:1 u regularnom dijelu susreta, a Žarovnica II je sa 2:1 pobijedila Vil Vul.

U susretu za treće mjesto Žarovnica I je sa 4:2 bila bolja od Vil Vula, dok je u finalnom susretu Žarovnica II sa 4:1 slavila protiv DŠR Lančić Knapić i okitila se titulom pobjednika. Momčadi Žarovnica II pripao je prijelazni i pokal u trajno vlasništvo, a DŠR Lančić Knapić i Žarovnica I pokali u trajno vlasništvu. Trenirkama su nagrađeni najbolji igrač i vratar, Danijel Kučej (Žarovnica II) i Marijan Harjač (DŠR Lančić Knapić), dok je najbolji strijelac, Marino Lančić (DŠR Lančić Knapić, 9 golova), nagrađen maketom tradicionalne preše, rad Vlade Mavreka iz Žarovnice.