Sri03062020

Posljednje izmjene06:28:52 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Mali nogomet Održana završnica PH u mininogometu

Održana završnica PH u mininogometu

mininog_ph_n

Proteklog je vikenda na prostorima SRC Zibel u Sisku održana završnica 1. Prvenstva Hrvatske u mininogometu na kojem je umjesto najavljenih šest ekipa sudjelovalo njih pet. Od ukupno pet ekipa čak dvije su bile iz naše regije, regije Sjeverozapad, koje su to pravo izborile na Regionalnoj završnici krajem kolovoza u Varaždinu.

Jedini predstavnik koji se nije pojavio bio je predstavnik iz Splita, a budući da svoj nedolazak nisu opravdali Hrvatski mininogometni savez oduzeo je ligi grada Splita pravo sudjelovanja na Državnoj završnici u sljedeće tri godine!

Regiju Sjeverozapad tako su predstavljali prvak, ekipa Novaki 2 iz Maruševca, i viceprvak, Podravsko sunce iz Koprivnice. Ekipe su bile podijeljene u dvije skupine, a ždrijeb je htio da se oba naša predstavnika nađu u skupini B.

U skupini A tako su se našle samo dvije ekipe pa je Caffe bar Tončo iz Strizivojne (predstavnik Slavonskog Broda) pobjedom protiv domaće ekipe AK Cindrić odmah osigurao nastup u finalu.

U skupini B najprije je predstavnik Zagreba Caffe bar Corto-Soho minimalnim rezultatom slavio protiv Podravskog sunca da bi nakon toga Novaki 2 upisali pobjede protiv obje ekipe. U reprizi finala s naše Regionalne završnice svladali su Podravsko sunce s 2:1, a nakon toga i zagrebačkog predstavnika s 2:0.

U finalnoj utakmici odmorniji igrači CB Tončo s uvjerljivih 4:1 svladali su ekipu Novaki 2 i tako postali prvi prvaci Hrvatske u mininogometu.

Već je u tijeku druga sezona mininogometnog Prvenstva Hrvatske, a regija Sjeverozapad za sada objedinjuje četiri lige – Lepoglava, Maruševec, Ivanec i Koprivnica. Pregovori traju i s Varaždinom te je velika mogućnost da će se od proljeća mininogomet igrati i u tom gradu.