Pet29052020

Posljednje izmjene03:54:06 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Mali nogomet Najava: Regionalna završnica PH u mininogometu

Najava: Regionalna završnica PH u mininogometu

mali_nogomet-n

U subotu 11. kolovoza održati će se Regionalna završnica Prvenstva Hrvatske u mininogometu za regiju Sjeverozapad. Na završnici će nastupiti ukupno 11 ekipa iz četiri lige s područja Varaždinske i Koprivničko-Križevačke županije.

Riječ je o novom projektu koji ima svoje uporište i na europskoj razini (postoji Europska federacija za mininogomet), a radi se zapravo o malom nogometu kakvog svi znamo. Mininogomet je različit od futsala, a igra se 2x15 min, s 5 igrača u polju + vratar i loptom veličine 5. Okuplja rekreativce između 16 i 47 godina (profesionalci su isključeni), a Europska mininogometna federacija trenutno ima 21 zemlju članicu s preko 700 tisuća igrača.

U tijeku je prva sezona Prvenstva Hrvatske, a Lepoglava je odabrana kao središte regije Sjeverozapad, odnosno za županije Varaždinsku, Krapinsko-zagorsku, Međimursku, Koprivničko-Križevačku i Bjelovarsko-Bilogorsku.

U prvoj sezoni uključile su se četiri lige iz Lepoglave, Maruševca, Ivanca i Koprivnice. Pokrenuti su pregovori oko uključenja još nekoliko liga s područja navedenih županija, a ukoliko se želite i vi uključiti u ovaj projekt, sve potrebne informacije možete dobiti na 099/3191-786 (Hrvoje) i 099/6898-128 (Mario).

Ligu iz Lepoglave tako će predstavljati Hudek trgotrans, FC Cojones i Pusti duh, ligu iz Maruševca Novaki 2, Novaki 1 i Duki, iz Ivanca su tu ITAS, Lukavčan '78 i Drvodjelac, a iz Koprivnice Podravsko sunce i UMN Koprivnica.

Ekipe će biti raspoređene u četiri skupine gdje pobjednici skupina odlaze u polufinale i nastavljaju borbu za jedno od prva dva mjesta koje vode na Državnu završnicu Prvenstva Hrvatske.

Utakmice će se igrati u subotu 11. kolovoza na vanjskom terenu (umjetna trava) sportskog centra TTS u Varaždinu (pokraj stadiona Sloboda) s početkom u 9 sati. Finale se očekuje oko 18:30.