Pon18102021

Posljednje izmjene02:03:33 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Politika Vijesti iz politike Radna tijela SAVJET MLADIH U pripremi nova Odluka o dodjeli gradskih stipendija

SAVJET MLADIH U pripremi nova Odluka o dodjeli gradskih stipendija


Studentske stipendije Grada Lepoglave za novu akademsku godinu dodjeljivat će se prema novoj Odluci o dodjeli gradskih stipendija koju Grad Lepoglava intenzivno priprema u suradnji s mladima.

O izmjenama i dopunama navedene Odluke raspravljalo se na posljednjoj sjednici Savjeta mladih grada Lepoglave kojoj su uz članove Savjeta nazočili zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač, predsjednik Gradskog vijeća Robert Maček i vijećnik Gradskog vijeća Siniša Štefičar. Oni su sjednici nazočili odazvavši se pozivu koji im je Savjet mladih uputio kao i dijelu vijećnika i predstavnika Grada koji se pozivu nisu odazvali.

Želja je da se izmjenama i dopunama Odluke o dodjeli gradskih stipendija postojeća Odluka učini pravednijom, da je se prilagodi studijskim programima te da se otklone tzv. "sive zone" koje se neminovno pojavljuju kada je o natječajima riječ.

Konstruktivna rasprava rezultirala je brojnim prijedlozima članova Savjeta mladih, posebice onima vezanima za buduće bodovanje prijava kandidata, koji su od strane gradskih službi uzete u razmatranje.
Prije samog donošenja konačne verzije Odluke o dodjeli gradskih stipendija održat će se tematski okrugli stol na kojem će se također raspravljati o navedenoj Odluci, a na kojem će sudjelovati studenti, te Javno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću. Tek će tada, ali prije novog natječaja za dodjelu stipendija, biti donesen konačni prijedlog Odluke o dodjeli gradskih stipendija.

Na sjednici su članovi Savjeta jednoglasno prihvatili i Program rada te Financijski plan Savjeta mladih za 2017. godinu kojim je raspodijeljeno 5000 kuna s kojima Savjet mladih raspolaže. Navedena sredstva utrošit će se za promotivne materijale i aktivnosti, sudjelovanje na Nacionalnoj konferenciji savjeta mladih, organizaciju edukativnih aktivnosti na lokalnoj razini te na aktivnosti suradnje i umrežavanja.